Rekonstruisan drugi kolosek u Futogu

U železničkoj stanici Futog, na pruzi Novi Sad – Bogojevo, do sredine februara završena je rekonstrukcija drugog koloseka u dužini od 672 metra, čime je završeno oko 40 odsto ukupno planiranih radova, a uzimajući u obzir samo stanične koloseke procenat izvršenja je oko 57 odsto.

Čitajte dalje

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović sa MMF-om: Infrastruktura od suštinskog značaja za privredni rast

Reforma železničkog i drumskog sektora, ulaganja u nove auto-puteve i pruge, infrastrukturni projekti u oblasti vazdušnog i vodnog saobraćaja, ali i napredak Srbije na Duing biznis listi Svetske banke o uslovima poslovanja i rast građevinske industrije bile su teme današnjeg sastanka potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorane Mihajlović, sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodio Jan Kes Martejn.

Čitajte dalje

Pruga za velike brzine Beograd Centar – Stara Pazova: U toku radovi na više lokacija

Na gradilištu pruge za velike brzine između Beograd Centra i Stare Pazove 21. februara 2020. godine u toku su bili radovi na većem broju lokacija između ove dve stanice. Modernizacija pruge Beograd Centar – Stara Pazova, duge 34 i po kilometra, deo je projekta izgradnje pruge za velike brzine do 200 kilometara na sat, između Beograda i Budimpešte.

Čitajte dalje