Уређена железничка станица Мали зворник

Реконструкција железничке станице Мали Зворник завршена је средином фебруара. „Инфраструктура железнице Србије“ у уређење станичног објекта у Малом Зворнику уложила је око 4,7 милиона динара.

Радовима на уређењу железничке станице Мали Зворник била је обухваћена комплетна санација крова, фасаде, замена фасадне столарије, санација зидова и подова у чекаоници и службеним просторијама, као и постављање громобранске инсталације и фасадне расвете.

Тако данас железничка станица Мали Зворник има нови, лепши и модернији изглед, на задовољство путника и корисника услуга.

                  

Железничка станица Мали Зворник налази се на прузи Рума – Шабац – Лозница – Мали Зворник. У станици Мали Зворник читаве две деценије није било возова, да би путнички железнички саобраћај поново био обновљен након што је 2018. године „Инфраструктура железнице Србије“ реконструисала пругу Шабац – Лозница – Брасина.

Након реконструкције пруге и поновног успостављања путничког железничког саобраћаја у Малом Зворнику, логичан наредни потез било је уређење железничке станице, како би се повратило поверење путника и пружила квалитетнија услуга.

Једна од највећих новина у новом путничком железничком саобраћају, по реду вожње који је ступио на снагу 15. децембра 2019. године, представљало је управо увођење директног воза између Малог Зворника и Београд Центра. Тако сада из Малог Зворника свакодневно креће по један путнички воз за Београд Центар и Руму и из ових станица се враћа у Мали Зворник.

                 

Тако се једна од најмањих и најмлађих општина у Србији, вратила на мапу железничких пруга у нашој земљи.

„Инфраструктура железнице Србије“ уређењем станичне зграде у Малом Зворнику наставила је и у 2020. години акцију уређења железничких станица широм Србије. У претходне две године реконструисано је и уређено укупно око сто станичних зграда које сада имају нови, лепши и функционалнији изглед.

Posted in Вести.