У току уређење станице Сврљиг

Железничка станица Сврљиг ускоро ће добити нови, лепши и функционалнији изглед. Средином фебруара у току су завршни радови на реконструкцији станичног објекта у Сврљигу. Уређење фасаде већ је завршено, а при крају су и радови на уређењу ентеријера.

Реконструкцију станице у Сврљигу самостално обављају радници „Инфраструктуре железнице Србије“.

Железничка станица Сврљиг налази се на прузи Ниш – Зајечар, чија је реконструкција почела 25. фебруара 2019. године и одвија се у условима потпуне обуставе железничког саобраћаја.

                                   

Када августа ове године, како је планирано, поново крену путнички возови кроз Сврљиг, железничка станица пружиће путницима и другим корисницима не само лепши изглед и пријатније путовање возовима, већ и много квалитетнију услугу него до сада.

Томе ће свакако допринети и опредељење Општине Сврљиг да и својим ангажовањем допринесе уређењу железничке станице. Тако ће током марта бити асфалтиран и плато испред улаза у станични објекат, што је на себе преузела и локална самоуправа. Такође, на једном од зидова станичне зграде у организацији општине биће насликан мурал, са железничким мотивима из Сврљишке клисуре.

                                   

Пруга Ниш – Сврљиг – Књажевац у саобраћај је била пуштена 15. августа 1922. године, чиме је успостављена железничка веза између Ниша и Зајечара.

                             

Последњи пут пруга Ниш – Зајечар комплетно је била реконструисана пре скоро шест деценија, па је и железничка станица Сврљиг почетак радова дочекала оронула и у изузетно лошем стању.

У самој станици Сврљиг, осим уређења станичне зграде, у оквиру реконструкције пруге између Ниша и Зајечара, ради се и на замени колосека, шина, прагова и другог колосечног материјала. Тако ће Сврљиг осим нове станице добити и нове станичне колосеке и пругу, што ће сигурно значајно унапредити квалитет и обим железничког превоза у овом месту и региону.   

                                     

                                     

 

Posted in Вести.