Реконструисан путни прелаз “Мала Босна” у Сремској Митровици

Реконструкција путног прелаза „Мала Босна“ у Сремској Митровици завршена је и уређени путни прелаз током викенда је пуштен у саобраћај.

Наведени путни прелаз налази се на ширем подручју железничке станице Сремска Митровица, на магистралној прузи Београд Центар – Стара Пазова – Шид – државна граница.

                  

Реч је о изузетно фреквентном путном прелазу, који се налази на раскрсници улица Петра Прерадовића и Новосадске, у сремскомитровачком насељу Мала Босна.

То је и последњи путни прелаз у овом граду који до сада није био реконструисан.

„Инфраструктура железнице Србије“ пре тога је уредила је све друге путне прелазе у Сремској Митровици и на тај начин безбедност саобраћаја подигла на знатно виши ниво. Тако је, поред осталог, на путном прелазу у Лаћарку септембра прошле године изграђена стаза за бициклисте и пешаке, а у самој Сремској Митровици изграђен и подвожњак, којим је денивелисан железнички и друмски саобраћај.

Реконструкцијом путног прелаза „Мала Босна“ испуњено је и обећање потпредседнице српске Владе и министарке грађевинрства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, која је на састанку са начелником и председницима општина Сремског округа прошле године најавила да ће сви путни прелази у Срему бити завршени.

Радови на реконструкцији путног прелаза „Мала Босна“ почели су 10. фебруара. „Инфраструктура железнице Србије“ и Град Сремска Митровица заједнички су финансирали овај посао, а вредност радова је око седам и по милиона динара. „Инфраструктура железнице Србије“ реконструисала је путни прелаз и поставила гумене панеле, док је „Срем Пут“ из Руме реконструисао прилазне путеве.

                 

На тај начин, саобраћај на овом путном прелазу сада је много безбеднији, прелазак друмских возила преко пруге поузданији, а становници насеља Мала Босна у Сремској Митровици добили су сигурнију и квалитетнију везу са другим деловима града.

Posted in Вести.