Нова опрема на путном прелазу у Смедеревској Паланци

Стручњаци „Инфраструктуре железнице Србије“ и аустријске компаније „Фраушер“, заједничким ангажовањем реконструисали су путни прелаз Пе Бе Ем 1 у Смедеревској Паланци и његову поузданост подигли на виши ниво.

На тај начин значајно је унапређена и безбедност саобраћаја на овом путном прелазу, на међународном железничком Коридору 10, на прузи између Београда и Ниша.

             

Инжењери „Инфраструктуре железнице Србије“ на овом путном прелазу најпре су демонтирали старе укључно-искључне тачке и картице у самом прелазу, а затим уградили нове сензоре и кућишта за модуле, повезали их и прилагодили постојећем уређају путног прелаза.

             

Након тога, инжењери аустријске компаније „Фраушер“ извршили су контролу обављених радова и пружили стручну помоћ везано за одређене адаптације, како би систем био прилагођен постојећој ситуацији на терену.

Сви пробни радови успешно су завршени и путни прелаз је пуштен у пробни рад.

                                   

Уградњом бројача осовина и сензора компаније „Фраушер“, на овом путном прелазу замењене су старе укључно-искључне тачке, које су већ дуги низ година биле у експлоатацији, па је за њих било све теже проналазити делове за одржавање.

Овом реконструкцијом уређаја путног прелаза у Смедеревској Паланци повећана је његова поузданост и сигурност, а нови сензор има и друге предности.

Вредност новог електронског сензора са пратећом опремом, који је постављен на путном прелазу у Смедеревској Паланци износи 25 хиљада евра.

                

На тај начин настављена је успешна сарадња између стручњака ове две компаније започета у септембру 2019. године, када су инжењери из Србије боравили у Аустрији и том приликом се упознали са производним програмом компаније „Фраушер“ и прошли одговарајућу обуку везану за систем бројача осовине и сензор путног прелаза.

Posted in Вести.