Rekonstrukcija pruge Kikinda – MSK Kikinda, koja je juče počela, omogućiće uštede za MSK Kikinda od par stotina hiljada evra godišnje

Infrastruktura železnice Srbije“ počela je  juče, 25. novembra 2019., rekonstrukciju pruge Kikinda – MSK Kikinda, u dužini od šest kilometara.

Ova pruga biće prvi put rekonstruisana nakon više decenija.

Rekonstrukcija pruge Kikinda – MSK Kikinda značajno će doprineti povećanju bezbednosti i efikasnosti železničkog saobraćaja, kao i  produktivnosti rada MSK Kikinda. Naime, ovom deonicom za potrebe MSK Kikinda mesečno saobraća oko 550 do 600 teretnih vagona, pa će rekonstruisana pruga omogućiti brži i kvalitetniji transport robe železnicom.

Čitajte dalje

Rekonstrukcija pruge Kikinda – MSK Kikinda počinje u ponedeljak, 25. novembra

„Infrastruktura železnice Srbije“ u ponedeljak, 25. novembra 2019. godine, počeće rekonstrukciju pruge Kikinda – MSK Kikinda, u dužini od šest kilometara.

Ova pruga biće rekonstruisana prvi put nakon više decenija.

„Infrastruktura železnice Srbije“ prugu Kikinda – MSK Kikinda rekonstruisaće samostalno, odnosno sopstvenim sredstvima, opremom i ljudstvom, a u okviru trogodišnjeg programa obnove regionalnih pruga u Srbiji koji je započeo 2018. godine.

Planirano je da radovi na rekonstrukciji šest kilometara ove pruge budu završeni u martu 2020. godine, a ukupna procenjena vrednost posla iznosi 3,36 miliona evra.

Čitajte dalje

„Infrastruktura železnice Srbije“ pustila u rad video nadzor na svih 27 putnih prelaza između Resnika i Valjeva

„Infrastruktura železnice Srbije“ pustila je u rad video nadzor na svih 27 putnih prelaza između Resnika i Valjeva, na barskoj pruzi. Pored video nadzora, na ovim putnim prelazima postavljeno je i reflektorsko osvetljenje.

Sva oprema za video nadzor povezana je u Centru za daljinsko upravljanje „Infrastrukture železnice Srbije“ u Topčideru, odakle se sa jednog mesta u realnom vremenu prati situacija na svim putnim prelazima između Resnika i Valjeva.

Čitajte dalje

Održana godišnja Konferecija o usklađenosti i etici poslovanja

Peta po redu godišnja Konferencija o usklađenosti i etici poslovanja BCEC održana je 6. i 7. novembra 2019. godine na Bledu, u Sloveniji, u organizaciji Evropskog instituta za usklađenost i etiku poslovanja EISEP iz Ljubljane.

 

Privredna komora Srbije je postala partner te organizacije, potpisivanjem Memoranduma o razumevanju sa Evropskim institutom za usklađenost i etiku poslovanja EISEP iz Ljubljane. „Infrastruktura železnice Srbije“ je član Compliance zajednice u Srbiji, formirane pri Privrednoj komori Srbije, sa ciljem da se unapredi funkcija usklađenosti poslovanja i etike u biznisu u kompanijama, članovima ove asocijacije.

Čitajte dalje

Potpredsednica srpske Vlade Zorana Mihajlović potpisala evropsku Deklaraciju o bezbednosti železnice, dokument potpisala i „Infrastruktura železnice Srbije“

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, Piter Mim, IPA menadžer projekta iz Evropske agencije za železnicu, i Lazar Mosurović, direktor Direkcije za železnice potpisali su 13. novembra u Beogradu Deklaraciju o bezbednosnoj kulturi evropske železnice.

Deklaracija je potpisana u  okviru IPA Samita za potpisivanje Izjave o bezbednosnoj kulturi evropske železnice, a potpisivanju je prisustvovao i Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji.

Čitajte dalje