У Бриселу одржан састанак CER Радне групе директора за људске ресурсе

Представници „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. учествовали су на састанку CER Радне групе директора за људске ресурсе, који је одржан 5. новембра 2019. године у Бриселу. Састанку су, поред Наташе Јовановић, менаџера за људске ресурсе и заједничке послове и Бојане Радовановић, руководиоца пројекта међународне сарадње у „Инфраструктури железнице Србије“, присуствовали и представници европских железничких компанија надлежни за људске ресурсе, затим међународних железничких организација CER и UIC, као и консултант надлежан за пројекат успостављања „Виртуелне европске железничке академије (VERA).

Кључна тема састанка односила се на резултате рада заједничке Радне групе CER-ETF, која припрема предлог мера за унапређење положаја жена у железничком сектору. У изради предлога мера учествовале су активно и чланице међународних организација. У том погледу је и „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. ажурно доставила све неопходне податке, како би дала приказ реалног стања у погледу положаја жена у компанији и означила које су мере до сада примењене. Посебан акценат, током састанка, стављен је и на сегмент увођења квота које треба испунити у погледу запошљавања жена.

 Поред тога, посебан део састанка био је посвећен успостављању „Виртуелне“ европске железничке академије (VERA). У погледу ове тачке дневног реда, консултант је информисао све учеснике о тренутном стању у погледу овог пројекта. У оквиру тих разговора предочено је да ће консултант доставити у најкраћем могућем року завршни извештај за овај пројекат.

 Између осталог, на састанку је било речи и о истраживању о положају жена на железници, које је ове године спроведено од стране Аустријских железница (OBB). У наведеном истраживању активно је учествовала, другу годину за редом и „Инфраструктура железнице Србије“ а.д..

 Наредни састанак CER Радне групе директора за људске ресурсе биће одржан у Београду 3 и 4. јуна 2020. године у организацији „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д..

 

Posted in Међународна сарадња and tagged .