“Инфраструктура железнице Србије”: Жалимо због несреће на градилишту у Чортановцима и тражимо хитан извештај о томе

На градилишту пруге за велике брзине у Чортановцима, у четвртак, 31. октобра у 7.35 сати, догодила се несрећа у којој су погинула двојица радника фирме „Railtech Construction“, која је на овом пројекту ангажована као подизвођач.

Извођач радова на изградњи тунела и вијадукта у Чортановцима је руска компанија „РЖД Интернешнл“.

Погинули су турски држављани Polat Ekrem (29 godina) i Polat Hayrettin (24 godine).

Према прелиминарним информацијама, до несреће је дошло када су наведени радници, у корпи која није предвиђена за подизање људи, аутодизалицом подигнути на 20 метара висине и приликом дизања корпа је закачила оплату и дошло је до пуцања ланаца на којима је висила корпа. Радници су пали на бетонско постоље стуба и смртно страдали.

Аутодизалица је власништво фирме „Кранмонт“.

О овој несрећи одмах су обавештени надлежна полицијска станица и инспекција рада у Сремској Митровици, који су  дошли на место несреће, прикупили изјаве и информације и извршили увиђај на месту несреће.

„Инфраструктура железнице Србије“ изражава велико жаљење због трагедије која се догодила и саучешће породицама погинулих радника.

„Инфраструктура железнице Србије“ као инвеститор на овом пројекту урадила је све што је требало у складу са обавезама предвиђеним уговором са извођачима радова. Такође, „Инфраструктура железнице Србије“ је формирала комисију ради утврђивања околности под којима је до ове несреће дошло.

Очекујемо да надлежни државни органи брзо реагују и спроведу све неопходне законске активности.

Posted in Вести.