Пуштен у рад нови, аутоматизовани путни прелаз “Градиње”, испуњено обећање потпредседнице српске Владе Зоране Михајловић грађанима Димитровграда

„Инфраструктура железнице Србије“ пустила је у рад данас, 14. новембра, нови, аутоматизовани путни прелаз Градиње, код Димитровграда.

На тај начин у потпуности и пре рока испуњено је обећање које је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић дала грађанима Димитровграда, приликом обележавања Дана ове општине 21. септембра. Том приликом потпредседница Владе најавила је да ће путни прелаз у насељу Градиње, који је до тада био осигуран само знаковима вертикалне друмске сигнализације, до краја новембра бити обезбеђен полубраницима и поседнут од стране „Инфраструктуре железнице Србије“.

Ово је само још један у низу пројеката које Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на челу са потпредседницом српске Владе и министарком Зораном Михајловић,  реализује у интересу грађана Србије.

Путни прелаз „Градиње“ код Димитровграда је 21. по реду путни прелаз који је „Инфраструктура железнице Србије“ аутоматизовала током ове и прошле године. Овај путни прелаз налази се на прузи Ниш – Димитровград, између железничке станице Димитровград и државне границе са Бугарском.

Путни прелаз „Градиње“ сада је осигуран полубраницима и уређајем тастерског типа и опремљен је видео надзором. Прелаз ће бити поседнут непрекидно 24 сата, а његовим радом на лицу места управљаће овлашћени саобраћајни радник преко уређаја смештеног у објекту поред путног прелаза.

 

Вредност радова на осигурању овог путног прелаза, које је реализовала „Инфраструктура железнице Србије“ како би саобраћај на овом месту учинили безбеднијим, износи око 15 милиона динара.

Posted in Вести.