Završena rekonstrukcija pruge Šabac – Loznica – Brasina, putnički vozovi ponovo nakon 13 godina

– Danas je za Vladu Srbije razvoj železnice prioritet i pored toga što ulažemo nekoliko milijardi evra u modernizaciju železničkih koridora, ove i naredne godine obnovićemo i 280 kilometara regionalnih pruga širom Srbije. Drago mi je da smo ispoštovali rok, jer smo 28. marta prilikom početka radova na ovoj pruzi najavili da će radovi biti završeni do 1. septembra, kao što je i bilo, – rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović, 31. avgusta u železničkoj stanici Loznica, prisustvujući obeležavanju završetka radova na rekonstrukciji pruge Šabac – Loznica – Brasina.

Čitajte dalje

Prva TV: Razgovor sa generalnim direktorom dr Miroljubom Jevtićem

Generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ dr Miroljub Jevtić 10. avgusta 2018. godine bio je gost emisije „150 minuta“, na Prvoj TV.
U okviru udarnog dela emisije „Tema dana“ dr Miroljub Jevtić govorio je pored ostalog i o investicijama u železničku infrastrukturu, obnovi regionalnih pruga, kao i bezbednosti na putnim prelazima.

Da biste pogledali emisiju kliknite ovde

Raspisan konkurs za prijem deset građevinskih inženjera za rad na neodređeno vreme

„Infrastruktura železnice Srbije“ raspisala je danas 9. avgusta konkurs za prijem deset diplomiranih građevinskih inženjera, koji se primaju na neodrđeno vreme, sa mestom rada u Beogradu. Rok za podnošenje prijava na konkurs je 30. 8. 2018., a razgovor sa kandidatima koji budu ispunili sve konkursne uslove obavaviće se 4. 9. 2018. u prostorijama „Infrastrukture železnice Srbije“ u Nemanjinoj 6.

Čitajte dalje

Rekonstrukcija putnog prelaza u Resniku od 7. do 13. avgusta, promene u železničkom saobraćaju

„Infrastruktura železnice Srbije“ od utorka 7. avgusta do ponedeljka 13. avgusta rekonstruisaće putni prelaz koji se nalazi na ukrštanju pruge Rakovica- Resnik, sa Ulicom Aleksandra Vojinovića u Resniku. Do pomeranja roka za početak radova na ovom putnom prelazu za 24 sata, došlo je usled nastanka nepredviđenog zastoja u ponedeljak 6. avgusta na pruzi Beograd- Rakovica- Jajinci- Mala Krsna- Velika Plana. Putni prelaz u Resniku biće rekonstruisan u uslovima potpune obustave železničkog i putničkog saobraćaja na ovom području, te će zbog toga doći do promene u organizaciji putničkog saobraćaja na prugama od Beograda prema Užicu i Nišu.

Čitajte dalje

Rekonstrukcija putnog prelaza u stanici Resnik od 6. do 12. avgusta, promene u organizaciji železničkog saobraćaja

“Infrastruktura železnice Srbije“ od ponedeljka, 6. avgusta, do nedelje, 12. avgusta rekonstruisaće putni prelaz i zameniti skretnicu na području železničke stanice Resnik.

Reč je o putnom prelazu, koji se nalazi na ukrštanje pruge Rakovica – Resnik, sa ulicom Aleksandra Vojinovića.

Radovi će početi 6. avgusta u 22.20 sati i trajati sve do 12. avgusta u 21.30 sati.

Čitajte dalje