Заустављено истицање фосфорне киселине, саобраћај нормализован у 2.25 часова

Поводом ванредног догађаја у станици Врчин „Инфраструктура железнице Србије“ и „Србија карго“ издале су заједничко саопштење:

Дана 8. августа 2018 године у 20.10 часова машиновођа који је преузимао смену на теретном возу број 52792 у станици Врчин, пријавио је цурење фосфорне киселине на једној цистерни теретног воза власништво компаније „Еликсир“ из Шапца. Радило се о оштећењу бочног вентила на цистерни, који су прво покушали да санирају припадници Сектора за ванредне ситуације, након чега је обавештен власник цистерне, чија екипа је стигла на лице места у 01.00 часова дана 9.августа и зауставила цурење фосфорне киселине. После тога је у 2.25 часова нормализован саобраћај.

Сектор за ванредне ситуације је из предострожности наложио искључење електричне енергије и пролазак других возова кроз станицу Врчин, тако да је путнички воз за Бар стајао у станици Бели Поток.

Истовремено док је вршена поправка вентила на цистерни, обезбеђена је и помоћна дизел локомотива за привлачење воза, али није било потребно њено коришћење, јер је у међувремену проблем са цистерном решен, укључен напон и воз за Бар отпремљен из станице Бели Поток у 2.25 часова. Током овог инцидента није било опасности по животе и здравље грађана Врчина, као и железничког особља.

Posted in Вести.