Српским железничарима демонстриране напредне технологије у области управљања саобраћајем возова у Русији

Представници „Инфраструктура железнице Србије“, у оквиру израде нацрта за изградњу Јединственог диспечерског центра у Републици Србији упознали су се са радом Центара за управљање саобраћајем „Руске железнице“.

У периоду од 20. до 23. августа 2018. године српска делегације била је у радној посети Русији на позив „РЖД Интернешнл“ и посетила је инфраструктурне објекте „Руске железнице“ у Москви, Јарослављу и Ростову-на-Дону.

У Москви су гости посетили Центар за управљање саобраћајем (ЦУС) „Руске железнице“, а затим су обишли објекте Московског централног прстена. На вучној подстаници станице Андроновка руски железничари су демонстрирали техничка средства, која се примењују за управљање уређајима за електро снабдевање, а на станици Лефортова – уређаје за ТТ.

 

 

На Северној железници (СЖ) делегација је посетила Диспечерски центар за управљање саобраћајем, као и Центре за управљање одржавањем инфраструктуре (ЦУОИ) и вучним ресурсима (ЦУВР) Северне железнице у Јарослављу. Руководиоци магистрале испричали су српским железничарима о техничким решењима која се данас примењују у области управљања саобраћајем возова и за контролу стања инфраструктуре и одговорили су на питања иностраних колега.

 

                             

 

 

 

 

 

 

На Северо-Кавкаској железници (СКЖ) гости су се упознали са радом Диспечерског центра за управљање саобраћајем, који је опремљен најновијим техничким средствима. Посебна тачка у програму била је посета станице Васиљево-Петровскаја код Ростова-на-Дону, која се налази на деоници са интензивним саобраћајем Батајск – Староминскаја и опремљена је системом релејно-процесорске централизације РПЦ-ДОН. Савремена техничка решења овог система омогућавају непрекидан рад и безбедност саобраћања возова.

 

Резимирајући посету српске и руске колеге дискутовале су и о даљим плановима за развој билатералне сарадње, која је усмерена на стварање Јединственог диспечерског у Републици Србији.

 

 

 

 

 

    

 

 

Posted in Вести.