Реконструкција путног прелаза у Реснику од 7. до 13. августа, промене у железничком саобраћају

„Инфраструктура железнице Србије“ од уторка 7. августа до понедељка 13. августа реконструисаће путни прелаз који се налази на укрштању пруге Раковица- Ресник, са Улицом Александра Војиновића у Реснику. До померања рока за почетак радова на овом путном прелазу за 24 сата, дошло је услед настанка непредвиђеног застоја у понедељак 6. августа на прузи Београд- Раковица- Јајинци- Мала Крсна- Велика Плана. Путни прелаз у Реснику биће реконструисан у условима потпуне обуставе железничког и путничког саобраћаја на овом подручју, те ће због тога доћи до промене у организацији путничког саобраћаја на пругама од Београда према Ужицу и Нишу.

Радови ће почети у уторак 7. августа од 22.00 часова и трајаће на делу пруге Ресник- Бела Река до петка 10. августа до 21.30 часова, а на делу пруге Ресник- Пиносава до понедељка 13. августа до 21.30 часова.

За протеклих месец дана ово је трећи путни прелаз на прузи Раковица- Ресник који реконструише „Инфраструктура железнице Србије“. Претходно су реконстрисани путни прелази на укрштању пруге у Реснику (Гајски пут) и Кијеву ( Летићева улица), чиме је знатно повећана безбедност саобраћаја на овој деоници пруге.

Posted in Вести.