Истражни органи и криминалистичка полиција испитују узроке удеса и крађу горива

Поводом данашњег удеса у Рипњу, три железничке компаније „Инфраструктура железнице Србије“, „Србија Карго“ и „Србија Воз“, упутиле су медијима заједничко саопштење следеће садржине:

Јутрос око 5.40 сати, између железничких станица Рипањ тунел и Клење, путнички воз (електромоторна гарнитура „Штадлер“), који је саобраћао на релацији Сталаћ – Београд Центар, налетео је на локомотиву железничке компаније „Србија Карго“, која је стајала на отвореној прузи.

Том приликом лакше је повређено дванаест особа.

Према првим информацијама, дизел локомотива „Србија Карга“ отпремљена је четири минута пре путничког воза и стајала је на отвореној прузи, да би на њу налетела путничка гарнитура.

Сви инфраструктурни објекти били су исправни и у функцији.

Испитују се разлози заустављања локомотиве на отвореној прузи. Обавештена је Криминалистичка полиција због сумње да је мотив за заустављање локомотиве било истакање нафте из резервоара дизел локомотиве и да је  до удеса дошло због крађе горива. На месту несреће уочено је више канти за истакање нафте.

Истражни органи утврдиће основаност ових сумњи.

Комисија за ислеђење ванредних догађаја је на терену и утврђује узроке ове несреће. По завршетку рада комисије, биће издато детаљно саопштење.

 

Posted in Вести.