Zbog bujica i poplave, prekid saobraćaja u Kolarima i Ripanj tunelu

“Infrastruktura železnice Srbije“ zbog velikih bujica i vode koja je oko metar i po iznad koloseka u mestu Kolari, noćas oko 22 sata obustavila je železnički saobraćaj između Beograda i Male Krsne.
Bujica je u Kolarima odnela oko 250 metara trupa pruge. Prema prvim procenama sa lica mesta stručnih službi „Infrastrukture železnice Srbije“, nakon povlačenja vode sa koloseka biće potrebno oko pet dana da se pruga sanira i ponovo uspostavi železnički saobraćaj preko Male Krsne.

Čitajte dalje

Na tender za modernizaciju pruge Jajinci – Mala Krsna do sada se prijavilo tridesetak kompanija, čiji su predstavnici vozom obišli ovu deonicu

Na međunarodni tender za modernizaciju pruge Jajinci – Mala Krsna i stanice Mala Krsna, koji je 1. juna objavila „Infrastruktura železnice Srbije“, do sada se prijavilo skoro trideset domaćih i inostranih kompanija.

Deonica Jajinci – Mala Krsna duga je oko 59 kilometara i nalazi se na železničkom Koridoru 10. Radovi na ovoj deonici će se finansirati iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

Čitajte dalje

Skupština COLPOFER – a: U maju nije bilo ilegalnih migranata u železničkom saobraćaju između Srbije i Hrvatske

U jednom od najvećih železničkih muzeja Evrope u Pietrarsi kod Napulja od 14-15 juna, održana je 68. Generalna skupština Colpofer-a, međunarodne organizacije za bezbednost u železničkom saobraćaju u organizaciji „Fondacione Italiane“. Tema ove Skupštine bila je „Od fizičke do sajber bezbednosti:Šta im je zajedničko“?

Skupštinu je otvorio predsednik Colpofer-a Franko Fiumara, a nakon pozdravne reči, predstavljena je prezentacija Isabele Koradini iz Istraživačkog centra Themis, o temi „Društveni inženjering“. Ovaj pojam uključuje ljude koji analiziraju šta pišete i lajkujete o sebi i drugima na društvenim mrežama. Koliko ovo može biti opasno za vas, a koliko za vašu firmu? Istaknuta je neophodnost podizanja svesti zaposlenih o kulturi komunikacije, i potrebi razdvajanja privatnog od poslovnog života kada su u pitanju društvene mreže. Neke objave jesu u interesu firme, a neke mogu naštetiti bezbednosnom sistemu firme. Zaključak je da hakeri rade virtuelno ali su posledice stvarne. U svih 28. država članica EU na snazi je Uredba o zaštiti podataka GDPR.

Čitajte dalje