Успостављен саобраћај код Рипањ тунела након бујица и поплава, поправка пруге код Колара до 10. јула

“Инфраструктура железнице Србије“ у суботу, 30. јуна у 18.10 сати, оспособила је за железнички саобраћај пругу између Београда и Ниша, преко Младеновца, након што је био обустављен прошле ноћи због великих бујица и воде код Рипањ тунела.

Људство и механизација „Инфраструктуре железнице Србије“ најпре су у раним јутарњим сатима подигли на пругу електромоторну гарнитуру путничког воза „Штадлер“, која је услед великих падавина и бујичних вода са једном својом осовином исклизнула са пруге током претходне ноћи. Данас у 18.10 сати на шине је подигнута и локомотива теретног воза, која је такође прошле ноћи због поплаве исклизнула са колосека.

Упркос великој и јакој киши, која је током читавог дана падала у овом делу земље, „Инфраструктура железнице Србије“ успела је да током данашњег дана оспособи пругу код Рипањ тунела за функционисање железничког саобраћаја.

Од петка у 22 сата у прекиду је и железнички саобраћај између Београда и Мале Крсне, због великих бујица и воде која је била око метар и по изнад колосека у месту Колари.

Након што се током данашњег дана вода повукла са пруге, стручне екипе „Инфраструктуре железнице Србије“ констатовале су да је бујица у Коларима на пет места однела делове трупа пруге, укупне дужине око 900 метара.

Према проценама, санација оштећења на прузи код Колара трајаће до 10. јула.

Радници и механизација „Инфраструктуре железнице Србије“ настављају редовно да дежурају дуж српских пруга због великих бујица и падавина широм земље.

Posted in Вести.