На тендер за модернизацију пруге Јајинци – Мала Крсна до сада се пријавило тридесетак компанија, чији су представници возом обишли ову деоницу

На међународни тендер за модернизацију пруге Јајинци – Мала Крсна и станице Мала Крсна, који је 1. јуна објавила „Инфраструктура железнице Србије“, до сада се пријавило скоро тридесет домаћих и иностраних компанија.

Деоница Јајинци – Мала Крсна дуга је око 59 километара и налази се на железничком Коридору 10. Радови на овој деоници ће се финансирати из кредита Европске банке за обнову и развој.

Очекује се да радови почну крајем ове године и да се заврше у року од осамнаест месеци.

Међу  компанијама које су до сада откупиле тендерску документацију су фирме из Србије, Аустрије, Шпаније, Турске, Индије, Казахстана, Бугарске, Русије, Словеније, Чешке и Индије, а очекује се још пријава наредних дана, с обзиром да процедура и даље траје.

 

Овакав одзив компанија за пројекте модернизације железничке инфраструктуре у Србији не само да представља добар основ за квалитетно и конкурентно извођење радова, већ је још једна потврда да је железничко градилиште у нашој земљи данас једно од највећих у овом делу Европе.

Због тога је „Инфраструктура железнице Србије“ предтендерски састанак организовала по први пут до сада на оригиналан и специфичан начин. Наиме, представници свих компанија које су откупиле тендереску документацију за овај пројекат, јуче су имали прилику да новим електромоторним возом „Штадлер“ обиђу деоницу пруге Јајинци – Мала Крсна, упознају се са трасом и на лицу места се информишу о свим детаљима од значаја за овај пројекат.

Потенцијали извођачи радова обишли су и железничке станице на траси ове пруге, и то: Јајинци, Бели Поток, Зуце, Врчин, Липе, Мала Иванча, Мали Пожаревац, Умчари, Водањ, Колари.

 

Posted in Вести.