Вечерас кренуо последњи воз из Главне станице Београд, од 1. јула возови из Београд Центра

У суботу, 30. јуна 2018. године, у 20.40 сати, из Главне железничке станице Београд кренуо је последњи воз за Будимпешту.

 

У присуству руководства „Инфраструктуре железнице Србије“, на челу са генералним директором Мирољубом Јевтићем, тачно у минут отправник возова Ћалина Ћуро дао је знак да крене последњи воз из Главне железничке станице Београд.

Последњи рапорт у Главној железничкој станици Београд генералном директору Мирољубу Јевтићу поднела је шеф станице Ивана Герзић.

 

 

Поласку последњег воза из станице Београд присуствовао је и државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица.

“Инфраструктура железнице Србије“ од недеље, 1. јула 2018. године у потпуности ће обуставити железнички саобраћај у Главној железничкој станици Београд, као и на подручју комплекса станице Београд. То значи да се од 1. јула укида железничко службено место Београд Главна станица.

Током читавог дана у железничку станицу Београд долазили су посетиоци како би били сведоци последњег дана функционисања железничког саобраћаја у њој и из ње испратили задње возове.

Симболично, поласку последњег воза присуствовао је и железнички пензионер Ђурађ Мајсторовић, који има 82 године, и био је дугогодишњи отправник возова и шеф Главне железничке станице Београд.

Комплетан железнички саобраћај од 1. јула биће преусмерен у станицу Београд Центар. То значи да ће за возове у међународном и унутрашњем путничком железничком саобраћају од 1. јула 2018. године, полазна и долазна станица бити станица Београд Центар у Прокопу. Два пара међународних возова, који саобраћају између Београда и Бара од 16.јуна већ су преусмерени у железничку станицу Топчидер.

Posted in Вести.