Stigao prvi teretni voz iz Kine sa opremom za brzu prugu

Teretni voz kineskih železnica „China Railway Express“ sa opremom za gradnju brze pruge u Srbiji stigao je danas iz Kine u Beograd, a dočekali su ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik ministra trgovine Kine Ćen Keming.

Voz dugačak skoro 600 metara, sa 28 kontejnera, u železničkoj stanici Novi Beograd  24. oktobra uz dugačak zvuk sirene „presekao“ je crvenu vrpcu, čime je označeno uspostavljanje prve železničke kargo linije između dve zemlje.

Čitajte dalje

U četvrtak, 24. oktobra, od 11 do 14 sati bez vozova u stanici Novi Beograd

U četvrtak, 24. oktobra 2019. godine, u vremenskom periodu od 11.00 do 14.00 sati, železnička stanica Novi Beograd biće zatvorena za saobraćaj putničkih vozova iz tehničkih razloga u okviru realizacije projekta za izgradnju pruge za velike brzine.

U navedenom periodu, putnički voz koji po redu vožnje saobraća iz Šida do Beograd Centra sutra će saobraćati samo do Batajnice, dok će voz koji po redu vožnje u ovom vremenskom intervalu saobraća iz Beograd Centra za Šid, sutra krenuti iz železničke stanice Batajnica.

U vremenskom intervalu između 11 i 14 sati sutra neće saobraćati četiri voza beogradske gradske železnice BG Voz, koji po redu vožnje saobraćaju iz Batajnice za Ovču, dok će tri BG Voza koji po redu vožnje saobraćaju iz Ovče do Batajnice sutra u navedenom periodu ići do stanice Beograd Centar.

Izvinjavamo se zbog navedenih izmena u redu vožnje.

U okviru posete ruskog premijera Medvedeva Beogradu, potpisani sporazumi u oblasti železnice sa ruskim železnicama

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i generalni direktor „Ruskih železnica“ Oleg Belozjorov, razmenili su 19. oktobra u Palati Srbija Sporazum o nastavku modernizacije barske pruge, koji su danas potpisali.

U prisustvu predsednika Vučića i premijera Medvedeva, kao i brojnih ministara i članova državnih delegacija Srbije i Rusije, generalni direktori „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić i „RŽD Internešnl“ Sergej Pavlov razmenili su Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji železničke infrastrukture i izgradnji jedinstvenog dispečerskog centra na železnici, koji je takođe danas potpisan.

Čitajte dalje

Novi projekti sa ruskim železnicama: nastavak modernizacije barske pruge i izgradnja jedinstvenog dispečerskog centra

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa Aleksandrom Mišarinom, prvim zamenikom generalnog direktora „Ruskih železnica“, i sa njim razgovarala o zajedničkoj saradnji na izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte, kao i o nastavku saradnje na modernizaciji barske pruge i projektovanju i izgradnji jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje železničkim saobraćajem.

Čitajte dalje