Obustava železničkog saobraćaja između Beograda i Novog Sada od 1. februara 2019. godine, zbog radova na izgradnji pruge za velike brzine

Železnički saobraćaj na relaciji Stara Pazova – Novi Sad od 1. februara 2019. godine biće obustavljen, zbog radova na izgradnji pruge za velike brzine do 200 kilometara na sat na ovoj deonici međunarodne železničke magistrale.

To znači da od 1. februara 2019. godine neće biti vozova između Beograda i Novog Sada u putničkom i u teretnom železničkom saobraćaju.

Dosadašnji radovi na deonici Stara Pazova – Novi Sad izvođeni su u uslovima funkcionisanja železničkog saobraćaja, što je omogućavala železnička trijangla u Golubincima. Međutim, planirani intenzivniji i sveobuhvatniji radovi zahtevali su obustavu železničkog saobraćaja na ovoj deonici, kako bi se radovi odvijali brzo i efikasno. Istovremeno, izgradnja pruge za velike brzine nije moguća uz odvijanje železničkog saobraćaja, jer bi pokušaj organizovanja saobraćaja u takvim uslovima drastično ugrozio bezbednost saobraćaja.

Čitajte dalje

Na putnom prelazu u Donjem Međurovu nije izbegnuta nikakva nesreća, svi uređaji ispravno funkcionisali

Povodom informacija koje su proteklih dana objavili pojedini elektronski mediji, da je na putnom prelazu u Donjem Međurovu u petak, 25. januara 2019. godine zbog neispravnih uređaja izbegnuta tragedija, „Infrastrukture železnica Srbije“ objavila je demanti.
Uz demanti, medijima su dostavljeni i video snimci sa sigurnosnih kamera sa putnog prelaza u Donjem Međurovu, koji u potpunosti potvrđuju navode iz demantija.

Čitajte dalje

Apel vozačima za striktno poštovanje propisa na putnim prelazima

Pregledom snimaka sa video nadzora, koji je postavljen na putnom prelazu u Donjem Međurovu, konstatovana su dva slučaja, kada su vozači drumskih vozila, iako je postojalo upozorenje svetlosnom signalizacijom na nailazak voza i spuštanje rampe, nastavili vožnju rizikujući svoje živote i živote drugih učesnika u saobraćaju, kao da nisu izvukli pouke iz nesreće koja se dogodila na ovom putnom prelazu.

Čitajte dalje

Prva cisterna u Jasenoviku danas podignuta na kolosek

Stručne službe „Infrastrukture železnice Srbije“ danas, 25. januara, u 15.30 sati, na kolosek su podigle prvu od dve iskliznule cisterne sa amonijakom, u selu Jasenovik, na pruzi između Crvenog Krsta i Svrljiga.

Akcija podizanja prve cisterne na kolosek započela je 25. januara, u 10.26 sati, nakon što su nadležni organi doneli odluku i odobrili početak akcije.

Podizanje prve cisterne na kolosek trajalo je pet sati, dakle kraće nego što je prvobitno bilo procenjeno. Akcija je protekla bez ikakvih problema i teškoća, i u potpunosti sa planovima stručnih ekipa „Infrastrukture železnice Srbije“. Prilikom podizanja prve cisterne na kolosek nije bilo nikakvog ugrožavanja bezbednosti, niti bilo kakve opasnosti po ljude i životnu sredinu na mestu iskliznuća.

Čitajte dalje

Generalni direktor Miroljub Jevtić, u izjavi za RTS: Brzom prugom od Beograda do granice sa Mađarskom 2023. godine

Rekonstrukcija pruge od Beograda do granice s Mađarskom, nakon koje će se vozovi kretati 200 kilometara na sat, biće završena do 2023. godine, izjavio je generalni direktor “Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić.
Gostujući u emisiji „Oko ekonomije“ na RTS – u, Jevtić je naveo da će radovi na deonici pruge od Stare Pazove do Novog Sada biti završeni do 2021. godine, posle ćega biti sprovedena elektrifikacija pruge i nabavljena nova vozila, a što predviđa ugovor potpisan s Ruskim železnicama tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.

Čitajte dalje

U rad pušten novi, automatizovani putni prelaz „Brasina“

„Infrastruktura železnice Srbije“ pustila je u rad novi, automatizovani putni prelaz, između Brasine i Malog Zvornika, na pruzi Šabac – Loznica – Brasina.

Novi putni prelaz kod Brasine obezbeđen je automatizovanim polubranicima, svetlosnom signalizacijom i znacima vertikalne drumske signalizacije, a nalazi se na ukrštanju pruge sa magistralnim putem.

Čitajte dalje