Обустава железничког саобраћаја између Београда и Новог Сада од 1. фебруара 2019. године, због радова на изградњи пруге за велике брзине

Железнички саобраћај на релацији Стара Пазова – Нови Сад од 1. фебруара 2019. године биће обустављен, због радова на изградњи пруге за велике брзине до 200 километара на сат на овој деоници међународне железничке магистрале.

То значи да од 1. фебруара 2019. године неће бити возова између Београда и Новог Сада у путничком и у теретном железничком саобраћају.

Досадашњи радови на деоници Стара Пазова – Нови Сад извођени су у условима функционисања железничког саобраћаја, што је омогућавала железничка тријангла у Голубинцима. Међутим, планирани интензивнији и свеобухватнији радови захтевали су обуставу железничког саобраћаја на овој деоници, како би се радови одвијали брзо и ефикасно. Истовремено, изградња пруге за велике брзине није могућа уз одвијање железничког саобраћаја, јер би покушај организовања саобраћаја у таквим условима драстично угрозио безбедност саобраћаја.

Читајте даље

На путном прелазу у Доњем Међурову није избегнута никаква несрећа, сви уређаји исправно функционисали

Поводом информација које су протеклих дана објавили поједини електронски медији, да је на путном прелазу у Доњем Међурову у петак, 25. јануара 2019. године због неисправних уређаја избегнута трагедија, „Инфраструктуре железница Србије“ објавила је деманти.
Уз деманти, медијима су достављени и видео снимци са сигурносних камера са путног прелаза у Доњем Међурову, који у потпуности потврђују наводе из демантија.

Читајте даље

Апел возачима за стриктно поштовање прописа на путним прелазима

Прегледом снимака са видео надзора, који је постављен на путном прелазу у Доњем Међурову, констатована су два случаја, када су возачи друмских возила, иако је постојало упозорење светлосном сигнализацијом на наилазак воза и спуштање рампе, наставили вожњу ризикујући своје животе и животе других учесника у саобраћају, као да нису извукли поуке из несреће која се догодила на овом путном прелазу.

Читајте даље

Прва цистерна у Јасеновику данас подигнута на колосек

Стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ данас, 25. јануара, у 15.30 сати, на колосек су подигле прву од две исклизнуле цистерне са амонијаком, у селу Јасеновик, на прузи између Црвеног Крста и Сврљига.

Акција подизања прве цистерне на колосек започела је 25. јануара, у 10.26 сати, након што су надлежни органи донели одлуку и одобрили почетак акције.

Подизање прве цистерне на колосек трајало је пет сати, дакле краће него што је првобитно било процењено. Акција је протекла без икаквих проблема и тешкоћа, и у потпуности са плановима стручних екипа „Инфраструктуре железнице Србије“. Приликом подизања прве цистерне на колосек није било никаквог угрожавања безбедности, нити било какве опасности по људе и животну средину на месту исклизнућа.

Читајте даље

Генерални директор Мирољуб Јевтић, у изјави за РТС: Брзом пругом од Београда до границе са Мађарском 2023. године

Реконструкција пруге од Београда до границе с Мађарском, након које ће се возови кретати 200 километара на сат, биће завршена до 2023. године, изјавио је генерални директор ”Инфраструктуре железнице Србије” Мирољуб Јевтић.
Гостујући у емисији „Око економије“ на РТС – у, Јевтић је навео да ће радови на деоници пруге од Старе Пазове до Новог Сада бити завршени до 2021. године, после ћега бити спроведена електрификација пруге и набављена нова возила, а што предвиђа уговор потписан с Руским железницама током посете председника Русије Владимира Путина Србији.

Читајте даље

У рад пуштен нови, аутоматизовани путни прелаз “Брасина”

„Инфраструктура железнице Србије“ пустила је у рад нови, аутоматизовани путни прелаз, између Брасине и Малог Зворника, на прузи Шабац – Лозница – Брасина.

Нови путни прелаз код Брасине обезбеђен је аутоматизованим полубраницима, светлосном сигнализацијом и знацима вертикалне друмске сигнализације, а налази се на укрштању пруге са магистралним путем.

Читајте даље

У присуству председника Србије и Русије, Александра Вучића и Владимира Путина, потпредседница српске Владе Зорана Михајловић потписала са Руским железницама Споразум о редовном одржавању железничке инфраструктуре у Србији

У присуству председника Србије и Русије, Александра Вучића и Владимира Путина, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и генерални директор и председник управе Руских железница Oлег Белозјоров, потписали су данас Споразум о реализацији пројеката на редовном одржавању железничке инфраструктуре на територији Републике Србије.

То је други документ у области железничког саобраћаја потписан у оквиру посете руског председника Србији, после уговора за нове пројекте на железници вредног 230 милиона евра, који су данас потписали генерални директори “Инфраструктуре железнице Србије” и “РЖД интернешнл“ Мирољуб Јевтић и Сергеј Павлов.Читајте даље

У присуству потпредседнице српске Владе Зоране Михајловић, “Инфраструктура железнице Србије” и “РЖД Интернешнл” потписали уговоре за нове пројекте на железници вредне 230 милиона евра

У присуству потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, „Инфраструктура железнице Србије“ и „РЖД Интернешнл“ потписали су данас уговоре за нове пројекте на железници вредне 230 милиона евра.

Уговор су потписали Мирољуб Јевтић, генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ и Сергеј Павлов, генерални директор „РЖД Интернешнл“.

Видео прилог о потписивању уговора можете погледати овде.

Читајте даље

Потпредседница српске Владе Зорана Михајловић отворила изложбу о Руским железницама

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, отворила је 15. јануара на Калемегдану заједно са генералним директором “РЖД интернешенелa” Сергејем Павловим изложбу фотографија “Путеви, лица, хоризонти”.

Читајте даље