Мирољуб Јевтић, генерални директор “Инфраструктуре железнице Србије”: Железнички саобраћај у Србији у условима снежних падавина редовно и несметано се одвија

-Током данашњег обиласка београдског железничког чвора уверили смо се да се железнички саобраћај на територији главног града у условима великих снежних падавина одвија несметано и редовно. И на свим другим пругама у Србији железнички саобраћај функционише редовно и несметано. Предузели смо све мере за редовно функционисање железничког саобраћаја у зимским условима. Имајући у виду велике снежне падавине, на барској прузи смо смањили број места на којима се укрштају возови. Због тога су три воза на барској прузи каснила између 20 и 30 минута, али смо то учинили како би смо обезбедили редовно и несметано функционисање железничког саобраћаја на овом правцу, – изјавио је генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ Мирољуб Јевтић, који је данас обишао железничке станице Раковица и Топчидер.

 

Јевтић је подсетио да Централни опративни штаб „Инфраструктуре железнице Србије“ за рад у зимским условима непреркидно дежура, да је око 900 запослних ангажовано на чишћењу и одржавању железничке инфраструктуре, а да је у приправности петнаест специјализованих екипа за хитне интервенције, шест екипа са механизацијом и две екипе за санирање косина, како би у случају потребе могло да се брзо и ефикасно реагује.

 

-Захваљујући специјалној емулзији која се први пут ове зиме користи на српским пругама, успешно смо решили проблем замрзавања скретница, који је протеклих деценија представљао велику потешкоћу у функционисању железничког саобраћаја у зимским условима, – истакао је Јевтић.

 

Стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ редовно прате временске прилике на територији читаве Србије и у потпуности су спремне су да брзо и адекватно реагују у свакој ситуацији.То доказује и чињеница да током претходног снежног таласа није било никаквих ванредних ситуација проузрокованих снегом.

Posted in Вести.