На путном прелазу у Доњем Међурову није избегнута никаква несрећа, сви уређаји исправно функционисали

Поводом информација које су протеклих дана објавили поједини електронски медији, да је на путном прелазу у Доњем Међурову у петак, 25. јануара 2019. године због неисправних уређаја избегнута трагедија, „Инфраструктуре железница Србије“ објавила је деманти.
Уз деманти, медијима су достављени и видео снимци са сигурносних камера са путног прелаза у Доњем Међурову, који у потпуности потврђују наводе из демантија.

На основу прегледаних снимака са видео надзора на путном прелазу у Доњем Међурову, на дан 25. јануар 2019. године, сви уређаји путног прелаза у наведеном периоду били су исправни, функционисали у складу са прописима и никакве избегнуте трагедије на овом путном прелазу тога дана у вечерњим сатима није било.
– У петак, 25. јануара 2019. године, у 20.15 сати аутобус број 25 прелази преко путног прелаза у Доњем Међурову у тренутку када су браници били подигнути, како је по прописима и требало да буде. За то време у железничкој станици Доње Међурово путнички воз 4959 стоји са упаљеним светлима и чека да крене у правцу Лесковца.
– Након тога, отправник возова даје наређење чувару путног прелаза да обезбеди путни прелаз, што чувар чини и даје потврду отправнику возова. Након тога, отправник возова рукује улазним сигналом, у складу са прописима.
– У 20.20 сати, дакле пет минута након проласка аутобуса преко путног прелаза, воз број 7822, који је саобраћао из правца Лесковца за Ниш, прелази преко путног прелаза и у 20.21 сати улази у железничку станицу Доње Међурово. Приликом проласка овог воза браници на путном прелазу Доње Међурово били су спуштени.
– У 20.22 сати, након што је воз број 7822 приспео у станицу Доње Међурово, из станице Доње Међурово креће ка Лесковцу воз број 4959, који је до тог тренутка стајао у станици. У тренутку преласка овог воза преко путног прелаза, браници на путном прелазу су били спуштени, у складу са прописима.
– Дакле, браници на путном прелазу у Доњем Међурову били су спуштени након проласка аутобуса број 25 у 20.15 сати и остали спуштени све до проласка воза 4959 у 20.23 сати.
– У временском периоду од 18.47 до 20.20 сати преко путног прелаза у Доњем Међурову није прошао ни један воз.
– На основу утврђених чињеница, није било никаквог ванредног догађаја, нити сметњи у раду путног прелаза.

Posted in Вести.