Возови између Београда и Новог Сада због контактне мреже тренутно само по једном колосеку, могућа кашњења и отказивања путничких возова на овој деоници

Данас, у суботу, 08. априла 2023. године у 14.55 сати, путнички воз “Србија Воза” који је саобраћао из Новог Сада за Београд, зауставио се на отвореној прузи између Инђије и Бешке, јер је на левом колосеку на овој деоници наишао на олабављени возни вод контактне мреже изнад пруге.

Дежурне екипе “Инфраструктуре железнице Србије” за контактну мрежу су на лицу места, како би отклониле квар и утврдиле узрок због кога се олабавио возни вод контактне мреже изнад пруге. Један од могућих узрока да се олабави возни воз изнад пруге може бити и покушај крађе делова контактне мреже.           

Железнички саобраћај између Београда и Новог Сада обустављен је на том колосеку и тренутно се одвија само по једном, десном колосеку на овој прузи.

То је изазвало поремећај у функционисању железничког саобраћаја на новосадској прузи, због чега ће бити кашњења и отказивања путничких возова између Београда и Новог Сада.

Стручне службе настоје да што пре отклоне квар на контактној мрежи, како би железнички саобраћај између Београда и Новог Сада што пре био нормализован.              

“Инфраструктура железнице Србије” извињава се путницима и корисницима услуга због измена у организацији саобраћаја возова.

Posted in Вести.