Ванредни састанак Генералне скупштине Асоцијације Коридор X Плус Беч, 5.септембар 2017.године

Ванредни састанак Генералне скупштине Асоцијације Коридор X Плус одржан је 5. септембра 2017.године у седишту Аустријских железница у Бечу. Састанку су присуствовали представници ОББ – Инфраструктурa АГ, СЖ – Инфраструктура д.о.о, ХЖ Инфраструктура д.о.о и Инфраструктуре железнице Србије а.д. Представник Инфраструктуре железнице Србије а.д. на састанку је био Милан Шеган, извршни директор за управљање јавном железничком инфраструктуром.

Тема састанка је била припрема пријаве за добијање бесповратних средстава за железнички робни коридор Алпи – Западни Балкан (AWB RFC) 10 из средстава Connecting Europe Facility Program Support Action (PSA) фонда, као и активности на добијању одобрења Европске комисије за формирање коридора AWB RFC 10. У претходном периоду, у склопу иницијативе за успостављање коридора AWB RFC 10 потписано је Писмо о намерама на нивоу министарстава саобраћаја земаља чланица Асоцијације, Писмо подршке коридору на нивоу управљача инфраструктуре из земаља чланица Асоцијације, као и Писмо подршке коридору на нивоу железничких карго превозника из земаља чланица Асоцијације.

Састанак је закључен потписивањем Писма подршке за пријаву коридора AWB RFC за добијање средстава из фонда Connecting Europe Facility Program Support Action (PSA) намењених пружању подршке формирању и реализацији железничких коридора за робни саобраћај.

Наредни састанак Генералне скупштине Асоцијације Коридор X Плус заказан је за 7. новембар 2017.године у Загребу.

Posted in Међународна сарадња and tagged .