Михајловићева са синдикатима железнице: Улажемо десет милијарди евра у модернизацију

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић разговарала је 19.октобра, са представницима синдиката железнице о процесима модернизације железнице и реформисању четири железничка предузећа.


“Вредност пројеката које реализују наша железничка предузећа је шест милијарди евра, уз још четири милијарде у потенцијалним пројектима. Да бисмо те пројекте реализовали, потребна су нам модерна и реформисана предузећа”, рекла је Михајловићева.
Она је додала да су синдикати партнери у том процесу и да је Министарство од самог почетка инсистирало да они буду информисани и укључени и кад је реч о приоритетима за инвестирање и о свим процесима који се одвијају на железници.
Представници синдиката истакли су да је прва фаза реформи на железници похваљена од стране свих релевантих институција, да је сарадња са пословодством и Владом Србије била коректна и отворена и указали да је потребно обезбедити оптималан број и структуру извршилаца како би железница могла да прати започете процесе модернизације.
На састанку на којем су разматрана питања у вези са социјалним програмом, условима рада и материјалног статуса запослених на железници, учествовали су директори сва четири железничка предузећа – Србија воза, Србија карга, Инфраструктуре железнице Србије и Железнице Србије а.д. и синдикалних организација – Синдиката железничара Србије, Савеза синдиката железничара Србије, Синдикат извршних служби српских железница, Уније синдиката српских железница и Синдиката Србије карга.

Posted in Вести.