Објављен UIC Приручник о мерама безбедности на станицама

Међународна железничка унија (UIC) објавила је Приручник о ефикасним решењима за безбедност станица са циљем да развије ефикасна решења за сигурносне мере на станицама, као део руковођења станицама, узимајући у обзир њихов утицај на елементе пословања станица и перцепцију корисника.

            

Успостављена је и привремена пројектна група, коју чине чланови UIC Глобалне групе шефова станица и UIC Платформе за безбедност. Техничку подршку спровео је Центар за инфраструктуру и економију из Русије.

У циљу прикупљања података, пројектна група организовала је радионице са шефовима станица и експертима за безбедност, ради размене знања и искуства о различитим типовима мера безбедности у вези различитих типова станица, ситуација и промоције најбољег решења према правном и административном окружењу, које се разликује од земље до земље. Онлајн истраживање покренуто је како би се испитала другачија пракса у области законских одредби по питању безбедности и утицаја различитих безбедносних мера на различите области управљања станицама. 

Све ове информације су сажете у првом делу приручника, који садржи опис преко 20. сигурносних мера, унакрсне анализе утицаја сигурносних алата на управљање станицама, опис за сваку сигурносну меру омогућавајући минимизирање могућих негативних утицаја и стимулишући предности или користи за управљање станицама. Такође, сврстани су предлози и препоруке одрживе стратегије за различите типове станица. Поред тога, приручник садржи радне и контролне листе за практичну употребу. Главни резултати биће представљени током наредне NextStation конференције у организацији UIC-a.

Извор: UIC e-news

Posted in Међународна сарадња and tagged .