Реконструкција 100 железничких станица у 2019. и 2018. години

„Инфраструктура железнице Србије“ током 2019. и 2018. године радила је на реконструкцији и уређењу укупно 105 станичних зграда, како би оне добиле нови, лепши и функционалнији изглед. Већ је завршена реконструкција укупно 64 станичних зграда, ради се на уређењу још 11 објеката, а у току су припреме за обнову још 30 станица.

Читајте даље

Председник Вучић представио инвестициони план “Србија 2025”: За железничку инфраструктуру 3,533 милијарде евра

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио је да ће у железничку инфраструктуру инвестиционим планом „Србија 2025“ бити уложено 3 милијарде 533 милиона евра.

Читајте даље

Аутоматизована 22 путна прелаза за две године

„Инфраструктура железнице Србије“ у 2019. и 2018. години аутоматизовала је и поставила рампе на укупно 22 путна прелаза у Србији,  подижући на тај начин ниво осигурања и безбедности саобраћаја на знатно виши ниво.

Читајте даље

“Инфраструктура железнице Србије” запослила данас 105 радника, а за две године 335, захваљујући модернизацији железнице

„Инфраструктура железнице Србије“ потписала је данас, 27. децембра, Уговоре о раду са 105 стручно оспособљених и младих особа, које ће у извршним службама ове компаније почети да раде већ од понедељка 30. децембра.
Запошљавањем младих и стручно оспособљених радника, „Инфраструктура железнице Србије“, уз свесрдну помоћ Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, омогућава да млади и школовани људи остану у земљи и истовремено у свом раду стичу и примењују најсавременија искуства.

Читајте даље

Инфраструктура железнице Србије у 2019. и 2018. години

„Инфраструктура железнице Србије“ објавила је каталог својих пројеката, под називом  „Инфраструктура железнице Србије“ у 2019. и 2018. години“. Инфраструктура железнице Србије у протекле две године била је највеће градилиште у нашој земљи.

Читајте даље

Поводом годишњице трагедије у Доњем Међурову, апел свима да поштују саобраћајне прописе

Годишњица несреће на путном прелазу у Доњем Међурову, у којој је живот  изгубило осам особа, повод је да још једном упутимо апел свим учесницима у саобраћају да поштују прописе и саобраћајну сигнализацију и одговорно се понашају, како би се избегле овакве трагедије и сачували људски животи.

Жалост породица које су у овој несрећи изгубиле своје најдраже свакако је неизмерна и годину дана након тога саучествујемо у њиховом болу. Судски поступак траје и биће утврђена одговорност за ову несрећу.

Читајте даље

Србија 2019. – година инфраструктуре: Ништа више није далеко

Председник Србије Александар Вучић и потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић отворили су 16. децембра у Палати Србија велику мултимедијалну изложбу под називом “Србија 2019. – година инфраструктуре: Ништа више није далеко”, на којој су приказани остварени резултати и нови пројекти у области инфраструктуре, грађевинарства и саобраћаја.

Председник Вучић и потпредседница Михајловић обишли су изложбу подељену  у пет тематских сала, у којима су представљени објекти, фотографије и филмови о инвестицијама у свим областима инфраструктуре, саобраћаја и грађевинарства. Приказан је и кратак документарни филм са позитивним утисцима грађана из места и градова уз ауто-пут Милош Велики.

Читајте даље

“Инфраструктура железнице Србије” успешно прешла на нови ред вожње

“Инфраструктура железнице Србије” успешно је прешла на нови ред вожње, који је почео да важи од 15. децембра.
Руководство “Инфраструктуре железнице Србије”, на челу са генералним директором Мирољубом Јевтићем, поноћ и прелазак на нови ред вожње дочекало је у железничкој станици Панцевачки мост. Дежурна отправница возова упознала је генералног директора са саобраћајном ситуацијом на панцевачкој прузи. Било је речи том приликом и о положају запослених у компанији и мерама да се њихов статус унапреди, посебно ако се има у виду да су сви чланови породице дежурне отправнице, такође отправници возова.

  

Читајте даље