“Инфраструктура железнице Србије” успешно прешла на нови ред вожње

“Инфраструктура железнице Србије” успешно је прешла на нови ред вожње, који је почео да важи од 15. децембра.
Руководство “Инфраструктуре железнице Србије”, на челу са генералним директором Мирољубом Јевтићем, поноћ и прелазак на нови ред вожње дочекало је у железничкој станици Панцевачки мост. Дежурна отправница возова упознала је генералног директора са саобраћајном ситуацијом на панцевачкој прузи. Било је речи том приликом и о положају запослених у компанији и мерама да се њихов статус унапреди, посебно ако се има у виду да су сви чланови породице дежурне отправнице, такође отправници возова.

  

Претходно је генерални директор у Макишу обишао железничку станицу Београд Ранжирна и Телекоманду, а уверио се и да се радови на изградњи новог контејнерског терминала успешно одвијају. Са запосленима је том приликом разговарано о организацији и функционисању теретног железничког саобраћаја, као и о пројектима модернизације који ће се реализовати у Србији. Посебно је било речи и о изградњи Јединственог диспечерског центра и кадровским и организационим потребама и захтевима које са собом један овакав пројекат доноси.

     
Руководство “Инфраструктуре железнице Србије” обишло је и железничку станицу “Вуков споменик”, а обилазак железничких објеката и запослених широм Србије, поводом преласка на нови ред вожње, завршен је током ноћи у Оперативној служби компаније.
Оперативни диспечери известили су руководство компаније да је на српским пругама приликом преласка на нови ред вожње било тридесет теретних возова и да је све протекло успешно и без проблема.

Posted in Вести.