Инфраструктура железнице Србије у 2019. и 2018. години

„Инфраструктура железнице Србије“ објавила је каталог својих пројеката, под називом  „Инфраструктура железнице Србије“ у 2019. и 2018. години“. Инфраструктура железнице Србије у протекле две године била је највеће градилиште у нашој земљи.

Захваљујући подршци Владе Републике Србије и Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, на српским пругама покренут је свеобухватан пројекат модернизације железнице, какав се не памти деценијама уназад. Вредност инвестиција у железницу износи данас око пет милијарди евра.

 

У овој публикацији речима и фотографијама представљени су сви најзначајнији пројекти „Инфраструктуре железнице Србије“ у претходне две године. Публикација обухвата, поред осталог, изградњу пруга за велике брзине између Београда и Суботице, модернизацију Коридора 10, реконструкцију регионалних пруга, тунела и мостова, обнову електротехничке инфраструктуре и набавку механизације, преко активности на повећању безбедности на путним прелазима и уређења железничких станица, па све до планираних пројеката и низа других тема.

Каталог, поред осталог, садржи бројне и најзначајније информације о овим пројектима, почев од тога шта је све урађено, преко рокова и вредности инвестиција, па све до њиховог значаја, као и о пројектима који ће бити реализовани у наредних неколико година.

Posted in Вести.