Железничка станица Ужице – прва железничка станица у Србији са играоницом за децу

Железничка станица Ужице прва је железничка станица у Србији у којој је „Инфраструктура железнице Србије“ направила играоницу за децу.

На иницијативу потпредседнице Владе Србије и председнице Координационог тела за родну равноправност Зоране Михајловић, да се у оквиру пројеката свеобухватне модернизације и реконструкције железнице у Србији више пажње треба да посвети и најмлађим путницима, „Инфраструктура железнице Србије“ одлучила је да се прва играоница за децу направи управо у железничкој станици Ужице.ć

                  

У оквиру реконструкције железничке станице Ужице, опремљен је и кутак за најмлађе, у којем су, поред новогодишње јелке, и клацкалица, тобоган, љуљашка и кош, а под играонице је прекривен заштитним тепихом.

На овај начин, најмлађи путници у Ужицу добили су свој кутак, у којем ће моћи да проведу лепе и пријатне тренутке у железничкој станици.

У реконструкцију железничке станице Ужице уложено је 35 милиона динара, а санирани су фасада и кров, поново раде покретне степенице, замењени су прозори и врата и извршена комплетна реконструкција свих инсталација у овом објекту, што на овакав начин од изградње барске пруге пре скоро пет деценија није урађено.

„Инфраструктура железнице Србије“ наставиће са акцијом постављања играоница у железничким станицама и у 2020. години, у складу са могућностима и где услови то буду омогућавали.

Железничка станица Ужице налази се на барској прузи. Реч је о пространом железничком објекту, са великим  бројем путника, који након реконструкције добија нови сјај, што је све допринело да први пут малишани добију свој кутак управо у овој станици.

Имајући у виду да је „Инфраструктура железнице Србије“ за две године реконструисала стотинак станичних зграда, а да ће се ова активност  наставити и у наредној години, сигурно је да Ужице неће остати и једина станица са играоницом за децу.

„Инфраструктура железнице Србије“, поред реконструкције и модернизације железничке инфраструктуре, и на овај начин доприноси новом и лепшем изгледу железнице, побољшава њен углед, враћа поверење у јавности и путницима омогућава лепше и пријатније путовање.

Posted in Вести.