ТВ Коперникус, 25. јула, генерални директор Душан Гарибовић о железничким темама

Гостовање генералног директора Душана Гарибовића у емисији Srbija Online, ТВ Коперникус, 25. јула, на тему успешно завршених, као и будућих пројеката на реконструкцији и модернизацији железничке инфраструктуре.

Железница све привлачнија филмској индустрији

13. јула на перонима главне железничке станице у Београду, у сарадњи са продукцијском кућом Red production, снимљени су кадрови рекламе за израелску телевизију, под називом TV Partner“ . Том приликом су коришћени вагони музејско-туристичког воза „Романтика“, а глумачку екипу предводила је домаћа глумица Тамара Алексић, која се прославила улогом Ленке Дунђерски у српском играном филму „Santa Maria della Salute“.

Читајте даље

Издата грађевинска дозвола и ускоро се очекује почетак радова на изградњи „брзе“ пруге, Београд – Будимпешта

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, 18. јула 2017. године, издало је Решење о грађевинској дозволи за извођење радова, на изградњи пруге Београд – Стара Пазова – Нови Сад – Суботица – Државна граница, на деоници Стара Пазова – Нови Сад. У питању је прва фаза средње деонице „брзе“ пруге Београд – Будимпешта, која подразумева изградњу вијадукта и тунела „Чортановци“ и  део је  Анекса 3.1, потписаног почетком фебруара 2017. године. Друга фаза радова на овој деоници обухвата реконструкцију постојећег и изградњу другог колосека, односно радове на отвореној прузи, у дужини од око 40 километара, као део Анекса 3.2.

Читајте даље

Пословање “Инфраструктуре железнице Србије” а.д. оцењено високом оценом (А+)

Позната британска бонитетна кућа COMPANYWALL BUSINESS, са представништвом у Београду, оценила је пословање „младог“ предузећа „Инфраструктура железнице Србије“ а.д. веома високом оценом А+.

Читајте даље

Aпел Министарства и железничких компанија: Чувајмо возове, они припадају свима нама

 

Поводом најновијег случаја исписивања графита на гарнитури вагона која саобраћа на линији Београд-Бар, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и четири железничке компаније – „Србија воз“, „Инфраструктура железнице Србије“, „Србија карго“ и „Железнице Србије“ а. д, упућују заједнички апел:

Читајте даље

Свечано обележено поновно успостављање саобраћаја на обновљеном делу барске пруге од Ресника до Вреоца у дужини од 35 километара

На Главној железничкој станици у Београду, данас је свечано обележено успостављање саобраћаја на обновљеном делу барске пруге, од Ресника до Вреоца, у дужини од 35 километара, који је био обустављен од децембра месеца 2016. године. Овим је завршена прва фаза укупних радова на реконструкцији и модернизацији деонице Ресник – Ваљево. Читава деоница од Ресника до Ваљева је дужине 77,6 километара и део је Анекса 4.1 основног Уговора о Руском државном кредиту, за модернизацију српских железница. Вредност радова на овој деоници је око 80 милиона УСД , са учешћем Републике Србије, као Инвеститора у износу од 15%. Пројектну документацију је урадио саобраћајни институт „ЦИП“, Београд, а радове изводи руска компанија „РЖД Интернешнл“ са домаћим подизвођачима. Реконструкција дела магистралне пруге започела је 07. јула 2016. године, а завршетак комплетне деонице, планиран је за половину новембра 2017. године.

Читајте даље

У припреми ка примени стандардизације ISO 27001 и ISO 27032

У припреми ка примени међународних стандарда, неопходно је међународно искуство и размена примера добре праксе. Зато је учешће Сектора за информационе технологије ИЖС важно у Радној групи за сајбер криминал, међународне организације за железничку безбедност Colpofer.

Читајте даље