U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Italije i Europola održana radionica o krađi metala

Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije uz podršku Europola organizovalo je radionicu o krađi metala 20. oktobra u Rimu, u sklopu aktivnosti Evropske multidisciplinarne platforme protiv kriminalnih pretnji u oblasti organizovanog imovinskog kriminala (EMPACT OPC). Na radionici je učestvovalo oko 40 predstavnika država članica EU, tela za sprovođenje zakona (iz Bugarske, Grčke, Irske, Italije, Portugala, Rumunije i Španije), međunarodnih agencija za sprovođenje zakona (Interpol, Europol i Railpol), međunarodnih udruženja (CER, Colpofer, EDSO, Eurometec i UIC) i predstavnika kompanija pogođenih krađom metala.

Čitajte dalje

Održana konferencija o položaju žena u železničkim kompanijama

Zajednica evropskih železnica i infrastrukturnih kompanija (CER) učestvuje u projektu pod nazivom „Žene na železnici“, zajedno sa socijalnim partnerima poput Evropske federacije transportnih radnika (ETF). Povodom pokretanja ovog projekta, održava se niz sastanaka kako bi se učesnici informisali o položaju žena u železničkom sektoru i utvrdili adekvatne mere za njegovo unapređenje.

Čitajte dalje

„U susret evropskom gigabitnom društvu“

Evropska komisija nedavno je usvojila Saopštenje (COM (2016)058), pod nazivom “Povezanošću do konkurentnog jedinstvenog digitalnog tržišta – U susret evropskom gigabitnom društvu”, koje postavlja inicijative i zakonske predloge za podsticanje investiranja u visoko-kapacitetnu mrežu, uključujući i inicijativu „WiFi za Evropu”, za promociju široke dostupnosti WiFi mreža građanima širom Evropske unije. Saopštenje upotpunjuje i Radni dokument osoblja Komisije (SWD(2016) 300), koji pruža uvodne informacije o predloženim strateškim ciljevima za 2025. godinu, sa fokusom na evropske potrebe za povezanošću posle 2020. godine.

Čitajte dalje

Uspešno privedena kraju i druga faza sanacije tunela „Petrovac“ na barskoj pruzi

Iako prognoze za brzu sanaciju tunela Petrovac, kod Velike Župe, koji je pretrpeo velika oštećenja usled obilnih padavina početkom avgusta ove godine, nisu bile optimistične, u rekordnom roku, za samo dve nedelje, završena je prva faza i uspostavljen je redovni železnički saobraćaj sa Crnom Gorom. Paralelno sa prvom fazom sanacije, pripremao se projekat za dalju rekonstrukciju tunela.

Čitajte dalje