Пре рока завршени надвожњаци код Панчевачког моста – од вечерас нормализација друмског саобраћаја

Радови на реконструкцији надвожњака преко Зрењанинског и Панчевачког пута, у близини Панчевачког моста, који су отпочели 6. маја 2016. године, завршени су пре рока.

Пре рока завршени надвожњаци код Панчевачког моста - од вечерас нормализација друмског саобраћаја

Реконструкција се одвијала у три фазе радова, а током трајања последње, из безбедносних разлога, друмски саобраћај је био потпуно обустављен на рампи петље из смера Панчева ка Београду и Зрењанину.

Иако је рок за комплетан завршетак био 75 дана, захваљујући непрекидном ангажовању радника у две смене, радови су завршени 10 дана раније. Уместо најављеног 10. новембра, од ноћас, 31. 10 / 01. 11. 2016. године, у интервалу од 24:00 до 04:00 часова, биће нормализован друмски саобраћај.

Током прве две фазе радова завршена је реконструкција првог надвожњака дужине 49 м, а други надвожњак, дужине 63,50 м, завршен је у последњој.

Изградња надвожњака је део Анекса I основног Уговора из Руског државног кредита који се односи на изградњу новог, II колосека са новом контактном мрежом и сигнализацијом, као и на изградњу нових станичних перона на деоници од Панчевачког моста до Панчево Главне, на прузи Београд Центар – Панчево Главна – Вршац – Државна граница са Румунијом.

Вредност радова на реконструкцији надвожњака је 4,1 милион долара, а извођач је руска компанија „РЖД Интернешнл“ са домаћим подизвођачима.

Београд, 31.октобар 2016.г.
„Инфраструктура железнице Србије“ а.д.

Posted in Вести and tagged .