Михајловићева са синдикатима железнице о бољим условима рада

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, разговарала је данас са представницима репрезентативних синдиката четири државна железничка предузећа о побољшању услова рада и положаја запослених на железници.

“Железница данас не може да се пореди са железницом пре пет или шест година, и по томе колико се улаже у модернизацију пруга и возова, колико су ефикасна железничка предузећа и то је нешто по чему се ова Влада разликује од свих предходних. Желимо да нам железница буде још боља и на томе морамо да радимо сви заједно – држава, пословодство и синдикати, који су наш партнер у свему што се ради на железници. Важно је да радимо заједно и на решавању проблема радне снаге, јер није довољно да имамо реконструисане пруге и нове возове, ако немамо људе, јер су срце железнице њени запослени”, рекли Михајловићева.

Главне теме састанка биле су побољшање материјалног положаја запослених на железници, кроз наредне измене колективног уговора, побољшање услова рада и решавање проблема дефицита радне снаге у појединим профилима на железници.

Састанку су, поред представника синдиката, присуствовали и руководиоци „Инфраструктуре железнице Србије“,  “Србија Воза”, “Србија Карга” и “Железницa Србије” ад.

 

 

Posted in Вести.