„Инфраструктура железнице Србије“ добила PIC број

„Инфраструктура железнице Србије“ званично је добила свој PIC број (Participant Identification Code), који омогућава активно учествовање ове железничке компаније у будућим пројектима који се финансирају из фондова Европске уније.

Уједно, PIC  број омогућава Европској комисији да прати активности институција у вези учешћа у пројектима, успешности у реализацији и друго.

На овај начин, „Инфраструктури железнице Србије“ омогућено је да у потпуности и благовремено буде информисана о доступним фондовима за железнички сектор, што је од изузетног значаја за ову железничку компанију.

За запослене у „Инфраструктури железнице Србије“ недавно је у сарадњи са Академијом  ЕУТА  организована и посебна обука, како би детаљније били информисани о водећим програмима Европске Уније који су предодређени за Србију, а посебно за железнички сектор.

Током обуке, запослени у „Инфраструктури железнице Србије“ упознали су се са процедурама које је при изради пројеката прописала Европска Унија, укључујући и писање предлога пројеката, припрему потенцијалних буџета и тендерске документације.

           

Posted in Међународна сарадња and tagged .