“Правилно је безбедно” и у Чортановцима, крај највећег железничког градилишта

Акција „Правилно је безбедно“ која је 11. маја организована у Чортановцима још је значајнија, јер је ово место тренутно једно од највећих железничких градилишта не само у Србији, већ и у овом делу Европе.

Као што је и најављено када је почела овогодишња акција, “Инфраструктура железнице Србије” предавања о безбедности на путним прелазима и у близини пруге организује приоритетно и у оним градовима у којима се одвијају радови на модернизацији железничке инфраструктуре, након чега ће брзина возова и интензитет саобраћаја бити знатно бржи него пре.

У складу са таквим опредељењем, едукативни тим “Инфраструктуре железнице Србије” предавање је одржао 11. маја и у Основној школи “Ружа Ђурђевић Црна” у Чортановцима, а у њима је учествовало око 80 ученика млађих разреда, који су се са великим интересовањем упознали са правилима безбедног понашања на путним прелазима и у близини пруге.

У оквиру изградње пруге за велике брзине између Београда и Будимпеште, у Чортановцима се интензивно гради железнички вијадукт дужине око три километра, као и два тунела, од којих је сваки дужине нешто више од једног километра. Реч је о радовима које изводи руска компанија „РЖД Интернешнл“, са већим бројем фирми из Србије и Русије, а финансирање је обезбеђено из руског кредита за модернизацију српских железница. Вредност посла је око 350 милиона долара.

Радови су започели августа 2017. године, а рок за изградњу тунела и вијадукта у Чортановцима је 52 месеца, па ће основци из овог места већ за три и по године сусрести са изузетно модерном и развијеном железничком инфраструктуром и брзим возовима у својој близини.

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .