У Лапову предавање за ученике који свакодневно прелазе пругу

– Акција “Правилно је безбедно”, коју је “Инфраструктура железнице Србије” организовала у нашој школи, изузетно је важна за ученике. Наша школа налази се са друге стране пруге, па су ученици свакодневно принуђени да прелазе пругу приликом доласка у школу и повратка након наставе кући. Предавање којем су присуствовали, свакако ће им помоћи да самостално, безбедно и правилно прелазе пругу, – рекла је Славица Томић, директорка Основне школе “Светозар Марковић” у Лапову.

У овој школи едукативни тим “Инфраструктуре железнице Србије” одржао је 10. маја предавање у оквиру друштвено одговорне акције “Правилно је безбедно” о безбедности на путним прелазима и у близини пруге. У мултимедијалном, интерактивном предавању активно је учествовало око 150 ученика млађих разреда.

Предавање у основној школи “Светозар Марковић” у Лапову одржано је у финишу акције “Правилно је безбедно” у овој школској години. Преостало је само да још 11. маја предавања буду одржана у Чортановцима, Инђији и Сремској Митровици, након чега же уследити пауза до наредне школске године.

Иначе, акција “Правилно је безбедно” која је организована у Лапову, у складу је са једним од основних принципа саме кампање, да се предавања приоритетно одржавају управо у школама које су у близини пруге и путних прелаза, какав је случај и са Основном школом “Светозар Марковић”.

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .