У Инђији уз модернизацију и о безбедности

Инфраструктура железнице Србије” едукативну, друштвено одговорну кампању “Правилно је безбедно”  са циљем повећања безбедности на путним прелазима и у близини пруге, организовала је 11. маја у основој школи “Душан Јерковић” у Инђији.

Предавањима је присуствовало 120 ученика млађих разреда ове основне школе, а директор Јово Комазец истакао је да школа прихвата све акције и кампање чији је циљ повећање безбедности ученика.

– Изузетно је значајно да ученике упознамо са понађањем на путним прелазима, у близини пруге и возова, или у железничким станицама, – рекао је директор школе Комазец. 

Aкција “Правилно је безбедно“, коју је „Инфраструктура железнице Србије“ организовала у основној школи у Инђији има још већи значај, јер су у овом граду тренутно у току веома обимни радови, у оквиру изградње пруге за велике брзине између Старе Пазове и Новог Сада.

Наиме, у железничкој станици Инђија у току су радови на уклањању колосека, па ће и возови у наредних осам месеци уместо пругом Стара Пазова – Инђија, саобраћати заобилазним правцем Стара Пазова – Голубинци – Инђија.

Радове  на читавој деоници Стара Пазова – Нови Сад, који су започели средином марта, као и у железничкој станици Инђија,  изводи руска компанија „РЖД Интернешнл“, а изградња нове пруге дуге нешто више од 40 километара, биће завршена за четири године.

Захваљујући томе, основци из Инђије ће се у годинама пред нама свакодневно сусретати са изузетно модерном и развијеном железничком инфраструктуром и брзим возовима у својој близини.

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .