Због завршних радова на изградњи Жежељевог моста, обустава железничког саобраћаја између Петроварадина и Новог Сада, у трајању од 37 сати

У оквиру завршних радова на изградњи Жежељевог моста, преко Дунава у Новом Саду, биће у потпуности обустављен железнички саобраћај између Петроварадина и Новог Сада, у периоду од данас, 5. априла 2018. године у 23.10 сати, до суботе, 7. априла 2018. године до 12.00 сати.
У наведеном периоду изводиће се радови на монтажи контактне мреже на новом мосту.

Наведени радови условили су промену организације саобраћаја на делу пруге Београд – Стара Пазова – Нови Сад.
Током извођења радова на Жежељевом мосту у наведеном периоду, међународни возови за Будимпешту и Беч, саобраћаће од и до станице Нови Сад. Железничка компанија за превоз путника „Србија Воз“ путницима ће обезбедити аутобуски превоз на релацији Нови Сад – Београд – Нови Сад .
Возови из унутрашњег саобраћаја из правца Београда саобраћају од и до станице Петроварадин, а из правца Суботице саобраћају до и од Новог Сада. Возови изостају на релацији Петроварадин – Нови Сад – Петроварадин. За путнике возова из унутрашњег саобраћаја није организован превоз аутобусима на поменутој релацији.
Због инфраструктурних радова у поменутом периоду биће отказан воз који из Новог Сада полази у 14:05 часова за Нови Београд, из Новог Београда у 16:05 часова за Нови Сад, као и из Суботице у 20:38 часова за Нови Сад.

Posted in Вести.