У Раковици поново о безбедности

„Инфраструктура железнице Србије“ 12. априла, само дан пре пуштања у саобраћај модернизоване пруге Топчидер – Раковица – Ресник, одржала је едукативну кампању „Правилно је безбедно“ у још две основне школе на територији београдске општине Раковица.

Око 170 ученика млађих разреда Основних школа „Ђура Јакшић“ на Канаревом брду и „Никола Тесла“ у Раковици, учествовало је у друштвено одговорној акцији „Инфраструктуре железнице Србије“, чији је циљ повећање безбедности на путним прелазима и у близини железничке инфраструктуре.

Значајно је да су се обе школе јавиле након успешно организоване акције на територији ове општине петнаестак дана раније, а управо имајући у виду чињеницу да ће се након модернизације пруге Раковица – Ресник возови кроз овај део Београда кретати знатно већом брзином него до сада.

На тај начин и у пракси је доказано да акција „Инфраструктуре железнице Србије“ „Правилно је безбедно“ изазива све веће интересовање основних школа и ученика широм Србије.

Тако је у Основној школи „Ђура Јакшић“ предавања пратило око 80 ученика млађих разреда, а учитељица Весна Станчић истакла је да ће школарцима ово предавање сигурно користити, и да никада није доста упозорења ученицима овог узраста.

– Живот је најважнији, – поручила је учитељица Весна, и похвалила акцију „Инфраструктуре железнице Србије“.

И у Основној школи „Никола Тесла“ у Раковици око 90 ученика учествовало је у мултимедијалној презентацији о правилном и безбедном понашању на путним прелазима и у близини железнице.

– Све похвале акцији „Инфраструктуре железнице Србије“. И ја сам из Ресника, а моје три ћерке су често протеклих година прелазиле неколико колосека у станици Ресник, иако ту нема путног прелаза. Добро је да се сада железничка станица Ресник и колосеци у њој уређују, јер ће на тај начин безбедност саобраћаја сигурно бити значајно повећана. Ова акција вреди много, јер ће ученици моћи много да сазнају како да се понашају на железници, – рекао је директор Основне школе „Никола Тесла“ у београдској општини Раковица Станислав Стевуљевић.

Укључујући и предавања у Основним школама „Коста Абрашевић“ у Реснику и „14.октобар“ у насељу Кнежевац, одржана 29. марта, акцијом „Правилно је безбедно“ било обухваћено око 600 ученика млађих разреда на територији београдске општине Раковица.

„Инфраструктура железнице Србије“ наставиће да акције организује посебно у оним деловима Србије у којима ће након модернизације бити значајно повећана брзина возова или након више година ревитализована пруга и поново успостављен путнички железнички саобраћај.

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .