БГ возови између Ресника и Београд Центра редовни

Возови из система БГ воза, на релацији Ресник – Београд Центар, каснили су само првог дана саобраћаја, 13. априла. Разлог за то било је је превентивно увођење лагане вожње, због уградње изузетно компликованог укрштаја састављеног од четири такозване “енглеске скретнице”, који је сада по први пут уграђен у овом делу Европе.

Укидање лагане вожње и увођење још једне гарнитуре од стране “Србија Воза” (како би се избегло евентуално кашњење због задржавања воза у обртним станицама), већ јуче, другог дана саобраћаја показало је да “радови нису изведени траљаво и да нису збрзани” како су коментарисали поједини медији, јер су сви БГ возови између Ресника и Прокопа покренути на време, а тако ће бити и убудуће.

Радови на подходницима и на незавршеним колосецима у Реснику су везани за додатне радове које “Инфраструктура железнице Србије” изводи да би, колико је то у њеној ингеренцији, решила неке од битних проблема становника општине Раковица.

Реч је о радовима који нису били предвиђени првобнитним уговором о модернизацији деонице Распутница (Г) – Раковица – Ресник. Ови радови неће утицати на поремећај реда вожње возова у систему БГ воза. Планира се да додатни радови, као и радови који су у вези са њима буду завршени до краја јуна ове године.

Редовна линија БГ Воза на релацији Ресник – Београд Центар – Ресник, успостављена је 13. априла 2018, након што је “Инфраструктура железнице Србије” у року, како је и планирано завршила радове на модернизацији деонице Распутница Г (Топчидер) – Раковица – Ресник, неопходне за функционисање железничког саобраћаја.

Posted in Вести.