У акцији “Правилно је безбедно” још три суботичке школе

„Инфраструктура Железнице Србије“ успешно је данас, 18. априла наставила друштвено одговорну кампању под називом „Правилно је безбедно“ у суботичким основним школама, намењену ученицима млађих разреда основних школа, са циљем повећања безбедности на путним прелазима и у близини пруге.

Едукативни тим „Инфраструктуре железнице Србије“ одржао је предавања у три основне школе. Мултимедијалну презентацију о правилном и безбедном понашању на железници тим едукатора „Инфраструктуре железнице Србије“ одржао је у суботичким основним школама: „Јован Јовановић Змај“, „Јован Микић“ и „Кизур Иштван“. Предавања је пратило укупно око 550 ученика из ове три основне школе.

У основној школи „Јован Јовановић Змај“ едукативним предавањима присуствовало је око 300 ђака од првог до четвртог разреда, који су заинтересовано пратили и активно учествовали у презентацији. У другој основној школи „ Јован Микић“ презентацији је присуствовало око 130 ученика. И 120 ученика трећег и четвртог разреда основне школе „Кизур Иштван“ пажљиво је пратило презентацију о безбедности на путним прелазима, постављајући стручном тиму „Инфраструктуре железнице Србије“ велики број занимљивих питања о железници и возовима.

Кроз ове мултимедијалне презентације деца су се путем интерактивне комуникације и активног учествовања упознавала са основним правилима безбедног понашања на путним прелазима и у близини пруге.

Акцију „Правилно је безбедно“ „Инфраструктура железнице Србије“ организује у оквиру међународне железничке ораганизације ИЛКАД, под покровитељством Међународне железничке уније.

Акција у Суботици организована је у одличној сарадњи са локалном самоуправом Града Суботица. Претходне недеље у Суботици је акција већ организована у три основне школе, када је у њој учествовало око 450 ученика из Основних школа „Сечењии Иштван“, „Ђуро Салај“ и „Матко Вуковић“ у Малом Бајмоку.

То значи да је са данашњим едукативним предавањима око хиљаду основаца из Суботице било обухваћено акцијом „Правилно је безбедно“.

И овај пут, као и претходне недеље, велику помоћ у организацији и реализацији акције „Правилно је безбедно“ у Суботици пружио је отправник возова Драгоја Билбија, који је школарцима на занимљив начин причао о лепоти и тежини железничког посла.

Нова предавања у Суботици заказана су за 25. април, када ће мултимедијална предавања бити одржана у још три основне школе.

Posted in Опрез! Изабери живот! and tagged .