Мокра Гора у знаку 32. „Завичајних дана“

Протекли викенд на Мокрој Гори, обележила је 32. традиционална манифестација „Завичајни дани“. Музејско – туристички комплекс „Шарганска осмица“, био је домаћин бројним угледним званицама, за које је у оквиру ове мокрогорске манифестације, организована свечана вожња до Вишеграда, возом „Носталгија“.

Мокра Гора у знаку 32. „Завичајних дана“

У возу је одржан Панел, на коме је између осталог било речи о припреми потребне регулативе, којом ће се прописати организовање и регулисање саобраћаја на музеjско – туристичкој железници „Шарганска Осмица“, односно коришћење музејских возних средстава у редовном саобраћају, а која би се примењивала и на прузи Државна граница – Вишеград. Поред државног секретара Миодрага Поледице, саветнице потпредседнице Владе, Мишеле Николић, Панелу су присуствовали генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“ а.д. Душан Гарибовић са сарадницима, генерални директори осталих железничких друштава, генерални директор ЦИП –а, као и представник  Жељезнице Републике Српске.  Током вожње, високим званицама је уприличена и посета једној од најстаријих светиња на простору БиХ,  манастиру Добрун.

Мокра Гора у знаку 32. „Завичајних дана“

На крајњем одредишту воза „Носталгија“ у станици Вишеград,  путницима је добродошлицу пожелео  начелник Општине Вишеград, Младен Ђуревић и директорка Туристичке организације Оливера Тодоровић, уз присуство бројних медија. Након изјава за медије, у Градској кући у Андрић граду одржан је и свечани пријем.

Мокра Гора у знаку 32. „Завичајних дана“

 

Posted in Занимљивости.