Први потпредседник руских железница, Александар Сергејевич Мишарин, посетио нашу компанију

У петак, 23. јуна, „Инфраструктура железнице Србије“ а.д., била је домаћин високој делегацији руских државних железница, коју је предводио први потпредседник, Александар Сергејевич Мишарин.

Госте је топлим речима добродошлице, дочекао генерални директор, Душан Гарибовић, са најближим сарадницима, истакавши, између осталог, „да су најбоља пријатељства она која су проистекла из добре сарадње и квалитетних пословних односа,  што је случај са наше две компаније.

ИЖС и РЖД се суочавају са проблемима, који су неминовни у сваком послу, али их ми превазилазимо и решавамо партнерски и понашамо се у духу државних званичника наших двеју земаља.“

Захваливши се на гостопримству и оцени рада РЖД –а, на модернизацији српских пруга, господин Мишарин је пренео најискреније поздраве председника руских железница, Олега Валентиновича Белозјорова, који је изразио жељу да и сам ускоро дође у посету Србији и нашој компанији.

Радни састанак је протекао у знаку сублимирања досадашњих успешно реализованих пројеката, оних чија је реализација у току, као и представљању будућих, који би требало у најскорије време да отпочну. С обзиром да Руске железнице изузетно цене наш целокупни ангажман, озбиљност у послу и обострано пријатељство, спремни су да поделе своје не мало искуство са нама, али исто тако и отворени за стицање нових сазнања које поседују овдашњи железнички стручњаци.

„Евидентно је да постоји воља и жеља наших лидера да Србија узме примат у овом делу Европе. Обострано добро разумевање, води ка путу и побољшања и продубљивања пословних односа и сарадње и сигуран сам да ће ИЖС у сарадњи са руским оперативцима испунити све што Руска Федерација и Република Србија дефинишу Споразумом“, закључио је Гарибовић. Након изузетно конструктивног састанка, размењени су пригодни поклони и уприличен коктел.

Posted in Вести, Међународна сарадња.