Свечано обележена железничка “Нова година” и прелазак на нови ред вожње

У недељу, 11. децембра 2016. године, на српским пругама, као и у свим европским железничким управама, ступио је на снагу нови Ред вожње, који ће важити наредних годину дана.

„Инфраструктура железнице Србије“ а.д., спремно је дочекала железничку „Нову годину“.  Пословодство је на традиционалан начин, обележило прелазну ноћ, 10/11. децембар, обилазећи железничке чворове Београд, Нови Сад, Ниш и Косово Поље. Том приликом, шефови станица предали су рапорт, обављени су радни састанци и испраћени  први возови.

Председник Скупштине ИЖС, проф. др Небојша Бојовић, генерални директор, Душан Гарибовић и извршни директор, Мира Вукмировић, са сарадницима, обележили су прелазак на нови ред вожње у Чвору Београд.

Свој обилазак су отпочели посетом железничке станице Београд ранжирна, где је шеф станице, Владан Пурић, дочекао званице, које је спровео кроз Парк А, односно канцеларију унутрашњег отправника возова пријемног парка (соба 9), Поставницу 3, одакле је пропраћено ранжирање међународног воза, а затим се ишло у обилазак Парка Б,  Поставнице 1 и Телекомандног центра.

Након тога, пословодство је посетило Центар за даљинско управљање у Топчидеру, где је шеф ОЦ за ЕТП Београд, Огњен Беадер, поднео рапорт.

Радни обилазак, завршен је у Управној згради ИЖС – а, када је генералном директору, извештај о тренутном стању на железничкој инфраструктури и броју возова,  предао помоћник  директора Сектора за саобраћајне послове, Јовица Јашић.

Новим редом вожње, на српским пругама, предвиђено је 880 траса возова:

  • 20 међународних путничких возова,
  • 42 брза воза,
  • 269 локалних возова,
  • 103 гарнитуре Беовоза,
  • 261 теретни воз у унутрашњем и
  • 185 теретних возова у међународном саобраћају.

Извршни директор, Милан Шеган, са сарадницима, прелазну ноћ дочекао је у чвору Косово Поље, одржавши састанке са запосленима у станицама Лепосавић и Звечан.

Директор Сектора за саобраћајне послове, Милан Максимовић, са сарадницима, дочекао је железничку „Нову годину“ у Чвору Нови Сад, где су посећене станице Нови Сад и Нови Сад ранжирна, као и ОЦ за оперативне послове.

Радно је било и у Чвору Ниш, где је директор Сектора за грађевинске послове, Снежана Симеуновић са замеником директора Сектора за СП, Радомиром Ђерасимовићем и колегама, обишла станице Црвени Крст, Ниш и Ниш ранжирну, као и ОЦ за оперативне послове.

 

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

 

 

Posted in Вести and tagged .