Успоставља се саобраћај по новој двоколосечној прузи између станица Панчевачки мост и Овча

Од данас, 09. децембра 2016. године, од 14 часова, успоставља се саобраћај возова на новој двоколосечној прузи, између станица Панчевачки мост и Овча.

Успоставља се саобраћај по новој двоколосечној прузи између станица Панчевачки мост и Овча

Поред модернизованих станица Крњача и Овча, као и стајалишта Себеш, путницима ће бити омогућено коришћење новоизграђеног стајалишта Крњача мост, које је опремљено савременим, међуколосечним пероном са надстрешницом.

У склопу унапређења и модернизације железничке инфраструктуре и транспорта, радови на изградњи другог колосека на деоници Панчевачки мост – Панчево Главна, у дужини од 14,858 км, приводе се крају.

Поменута деоница је део магистралне пруге Београд Центар – Панчево Главна – Вршац – Државна граница, која је од виталног значаја за међународни и национални саобраћај, јер повезује Паневропски саобраћајни Коридор Х са Паневропским Коридором IV, на делу који пролази кроз Румунију.

По завршетку свих радова на изградњи другог колосека, пруга од Београд Центра до станице Панчево Главна биће двоколосечна и електрифицирана, што ће допринети скраћењу времена вожње возова, повећању пропусне моћи пруге и биће обезбеђени услови за саобраћај возова брзинама до 120 km/h.

Београд, 09. децембра 2016.године
„Инфраструктура железнице Србије“ а.д.
Posted in Вести, Протекли догађаји and tagged .