Turistički i ugostiteljski objekti na „Šarganskoj osmici“ počinju da rade 11. maja

Turistički i ugostiteljski objekti u Muzejsko-turističkom kompleksu „Šarganska osmica“ u Mokroj Gori „Infrastrukture železnice Srbije“ počinju sa radom u ponedeljak, 11. maja 2020. godine. Pandemija virusa Kovid – 19 odložila je ovogodišnju turističku sezonu u Mokroj Gori, a ublažavanje mera u borbi protiv ove zarazne bolesti proteklih dana zaposleni u Muzejsko-turističkom kompleksu „Šarganska osmica“ iskoristili su da pripreme objekte za početak rada.

– Svi turistički i ugostiteljski objekti u Muzejsko – turističkom kompleksu „Šarganska osmica“ spremni su da nakon ukidanja vanrednog stanja zbog korona virusa ponovo ugoste turiste iz zemlje i inostranstva. Preduzeli smo mere zaštite i bezbednosti u skladu sa odlukama nadležnih državnih organa i preporukama struke, kako bismo odgovorno i na najbolji način sačuvali zdravlje gostiju i zaposlenih u Mokroj Gori. Naši smeštajni i restoranski kapaciteti od 11. maja turistima će biti ponovo na usluzi, – kaže Nebojša Mladenović, koordinator za Muzejsko-turistički kompleks „Šarganska osmica“ u „Infrastrukturi železnice Srbije“, povodom početka rada objekata u Mokroj Gori, nakon ukidanja vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa.

„Infrastruktura železnice Srbije“ oprala je, očistila i dezinfikovala sve smeštajne kapacitete i restorane u stanicama Mokra Gora, Šargan Vitasi i Jatare, kao i sve druge turističke i ugostiteljske objekte u Muzejsko-turističkom kompleksu „Šarganska osmica“. Sva oprema i inventar iz soba i restorana takođe su oprani i dezinfikovani. Na dva ulaza u kompleks stanice Mokra Gora (kod stanice i kod parkinga) postavljene su dezo barijere.

                      

                                                                        

Kada je o restoranskim objektima reč, u stanici Mokra Gora razdvojeni su ulaz i izlaz iz restorana. U svim ugostiteljskim objektima razmak između stolova biće dva metra, kako je to i predviđeno, jelovnici će biti papirnati i jednokratni, a restoransko osoblje imaće zaštitne maske i rukavice.

Naravno, i svi turisti i posetioci MTK „Šarganska osmica“ imaju obavezu da poštuju sve mere zaštite i socijalne distance, kako bi se zdravlje ljudi sačuvalo od korona virusa.

                                                             

Očekuje se da i kompanija „Srbija Voz“ u narednom periodu ponovo prugom uskog koloseka pokrene voz „Nostalgija“, nakon čega će i ponuda Muzejsko-turističkog kompleksa u Mokroj Gori biti upotpunjena i opet na usluzi inostranim i domaćim gostima i posetiocima.

Pruga uskog koloseka „Šarganska osmica“ i muzejsko-turistički voz „Nostalgija“, prirodne lepote, zatim udoban smeštaj i dobra hrana, profesionalna usluga i gostoljubivi domaćini, kao i blizina drugih turističkih centara, najbolja su preporuka turistima da nakon ukidanja vanrednog stanja zbog korona virusa svoj letnji odmor provedu u Mokroj Gori.

                                                  

                       

 

Objavljeno u Vesti