Туристички и угоститељски објекти на “Шарганској осмици” почињу да раде 11. маја

Туристички и угоститељски објекти у Музејско-туристичком комплексу „Шарганска осмица“ у Мокрој Гори „Инфраструктуре железнице Србије“ почињу са радом у понедељак, 11. маја 2020. године. Пандемија вируса Ковид – 19 одложила је овогодишњу туристичку сезону у Мокрој Гори, а ублажавање мера у борби против ове заразне болести протеклих дана запослени у Музејско-туристичком комплексу „Шарганска осмица“ искористили су да припреме објекте за почетак рада.

– Сви туристички и угоститељски објекти у Музејско – туристичком комплексу „Шарганска осмица“ спремни су да након укидања ванредног стања због корона вируса поново угосте туристе из земље и иностранства. Предузели смо мере заштите и безбедности у складу са одлукама надлежних државних органа и препорукама струке, како бисмо одговорно и на најбољи начин сачували здравље гостију и запослених у Мокрој Гори. Наши смештајни и ресторански капацитети од 11. маја туристима ће бити поново на услузи, – каже Небојша Младеновић, координатор за Музејско-туристички комплекс „Шарганска осмица“ у „Инфраструктури железнице Србије“, поводом почетка рада објеката у Мокрој Гори, након укидања ванредног стања због пандемије корона вируса.

„Инфраструктура железнице Србије“ опрала је, очистила и дезинфиковала све смештајне капацитете и ресторане у станицама Мокра Гора, Шарган Витаси и Јатаре, као и све друге туристичке и угоститељске објекте у Музејско-туристичком комплексу „Шарганска осмица“. Сва опрема и инвентар из соба и ресторана такође су опрани и дезинфиковани. На два улаза у комплекс станице Мокра Гора (код станице и код паркинга) постављене су дезо баријере.

                      

                                                                        

Када је о ресторанским објектима реч, у станици Мокра Гора раздвојени су улаз и излаз из ресторана. У свим угоститељским објектима размак између столова биће два метра, како је то и предвиђено, јеловници ће бити папирнати и једнократни, а ресторанско особље имаће заштитне маске и рукавице.

Наравно, и сви туристи и посетиоци МТК „Шарганска осмица“ имају обавезу да поштују све мере заштите и социјалне дистанце, како би се здравље људи сачувало од корона вируса.

                                                             

Очекује се да и компанија „Србија Воз“ у наредном периоду поново пругом уског колосека покрене воз „Носталгија“, након чега ће и понуда Музејско-туристичког комплекса у Мокрој Гори бити употпуњена и опет на услузи иностраним и домаћим гостима и посетиоцима.

Пруга уског колосека „Шарганска осмица“ и музејско-туристички воз „Носталгија“, природне лепоте, затим удобан смештај и добра храна, професионална услуга и гостољубиви домаћини, као и близина других туристичких центара, најбоља су препорука туристима да након укидања ванредног стања због корона вируса свој летњи одмор проведу у Мокрој Гори.

                                                  

                       

 

Posted in Вести.