„Infrastruktura železnice Srbije“ i RŽD Internešnl potpisali ugovor o rekonstrukciji, modernizaciji i izgradnji pruge Stara Pazova – Novi Sad

 U prisustvu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović, 15. novembra u Vladi Srbije, „Infrastruktura železnice Srbije“ i „RŽD Internešnl“ potpisali su Aneks 3.2 ruskog kredita, koji se odnosi na radove na otvorenoj pruzi na deonici Stara Pazova – Novi Sad.


Ugovor su potpisali dr Miroljub Jevtić, v.d.generalnog direktora „Infrastrukture železnice Srbije“ i Sergej Aleksejevič Pavlov, generalni direktor RŽD Internešnl.

Ovim ugovorom (koji predstavlja Aneks 3.2. osnovnog ugovora o ruskom kreditu za modernizaciju srpskih železnica) obuhvaćena je nabavka materijala i izvođenje građevinskih radova na izgradnji dvokolosečne pruge Stara Pazova – Novi Sad. Ugovorom su obuhvaćeni radovi na otvorenoj pruzi u dužini od 40,4 kilometra između Stare Pazove i Novog Sada.

Projekat se finansira iz ruskog kredita. Vrednost ugovora je 247,8 miliona dolara.

Izvođenje građevinskih radova između Stare Pazove i Novog Sada predstavlja deo projekta izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte.

Objavljeno u Aktuelni događaji, Vesti