„Инфраструктура железнице Србије“ и РЖД Интернешнл потписали уговор о реконструкцији, модернизацији и изградњи пруге Стара Пазова – Нови Сад

 У присуству потпредседнице Владе Србије и министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зоране Михајловић, 15. новембра у Влади Србије, „Инфраструктура железнице Србије“ и „РЖД Интернешнл“ потписали су Анекс 3.2 руског кредита, који се односи на радове на отвореној прузи на деоници Стара Пазова – Нови Сад.


Уговор су потписали др Мирољуб Јевтић, в.д.генералног директора „Инфраструктуре железнице Србије“ и Сергеј Алексејевич Павлов, генерални директор РЖД Интернешнл.

Овим уговором (који представља Анекс 3.2. основног уговора о руском кредиту за модернизацију српских железница) обухваћена је набавка материјала и извођење грађевинских радова на изградњи двоколосечне пруге Стара Пазова – Нови Сад. Уговором су обухваћени радови на отвореној прузи у дужини од 40,4 километра између Старе Пазове и Новог Сада.

Пројекат се финансира из руског кредита. Вредност уговора је 247,8 милиона долара.

Извођење грађевинских радова између Старе Пазове и Новог Сада представља део пројекта изградње пруге за велике брзине између Београда и Будимпеште.

Posted in Актуелни догађаји, Вести.